ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pătlagina pentru toate ocaziile vieţii
 

 

Vindecătorii antici au numit pătlagina mama tuturor ierburilor. Planta a fost foarte preţioasă: colectorii chinezi, care aprovizionau populaţia cu plantele medicinale, cereau pentru acest produs valoros o grămadă de bani.

 

Frunzele pătlaginii sunt un depozit de vitamine (grupul A, K şi C). Ele sunt bogate în taninuri, polizaharide, posedă acţiuni antiinflamatoare, vindecă rapid rănile. 

Pătlagina are proprietăţi hemostatice, antiinflamatoare, antibacteriene, analgezice, cicatrizante, expectorante, sedative şi antialergice.

Preparatele din frunzele de pătlagină sunt utile pentru dureri de cap, tulburări metabolice, boli de ochi, diabet, nevroze astenice, anemie, boli de vezica biliară, insuficienţă cardiacă şi aritmii.

In medicina populară se recomandă să folosiţi infuzia de frunze pentru febră, diaree, hemoroizi, febră de fîn, inflamarea vezicii urinare, maladii canceroase. Frunzele proaspete se aplică pentru a cicatriza rănile deschise, ulcere şi furuncule.

 

 

Sursa: vegopolis.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 09 martie 2012 12:30
Vizualizări: 4675

Citiţi de asemenea

    Secolul XX a trecut sub lozinca: "Noi nu putem aştepta favoruri de la natură. Scopul nostru este de a le l...
8405
"Dacă sînteți în depresie, înseamnă trăiți cu trecutul. Dacă sînteți îngrijorat, înseamnă că trăiți cu viitorul. Dacă sî...
266
Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA din Republica Moldova a realizat o acțiune ecologică în preajma lacului din...
265
Cosmoprof Worldwide Bologna este una dintre cele mai mari expoziții B2B dedicate industriei frumuseții, în cadrul căreia...
666