ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pe acoperișurile noilor case din Franța vor fi plantate plante sau instalate panouri solare

Acoperișurile noilor clădiri, construite în scopuri comerciale în Franța vor trebui acoperite cu plante sau panouri solare, conform legii adoptate în această țară.

Legea adoptată de parlament nu e atîr de radical, precum au dorit activiștii ecologiști francezi, care propuneau ca acoperișurile „verzi” să acopere în totalitate clădirile.

Guvernul i-a convins pe activiști să limiteze domeniul de aplicare a legii doar în privința clădirilor comerciale. Totodată, proprietarii edificiilor vor putea alege între plante verzi și panouri solare.

Acoperișurile verzi au un efect de material izolant, contribuie la reducerea energiei necesare pentru încălzirea clădirii iarna și răcirea vara, micșorînd astfel, efectul insulei termice.

De asemenea, acestea mențin apa de ploaie, contribuind la reducerea problemelor cu scurgerile de apă și păstrează biodiversitatea, oferindu-le păsărilor loc pentru construirea cuiburilor, spun ecologiștii.

Francezii însă nu sunt primii care au adoptat doctrina acoperișurilor verzi la nivel de stat. În 2009, în orașul canadian Toronto, a fost emisă o dispoziție privind acoperirea obligatorie a clădirilor industriale și locative cu plante. De asemenea, acoperișurile verzi sunt foarte populare în Germania și Australia.

 

Sursa: veganstvo.info

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 13 aprilie 2016 13:00
Vizualizări: 1298

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
66
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
70
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
702
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
773