ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pe acoperișurile noilor case din Franța vor fi plantate plante sau instalate panouri solare

Acoperișurile noilor clădiri, construite în scopuri comerciale în Franța vor trebui acoperite cu plante sau panouri solare, conform legii adoptate în această țară.

Legea adoptată de parlament nu e atîr de radical, precum au dorit activiștii ecologiști francezi, care propuneau ca acoperișurile „verzi” să acopere în totalitate clădirile.

Guvernul i-a convins pe activiști să limiteze domeniul de aplicare a legii doar în privința clădirilor comerciale. Totodată, proprietarii edificiilor vor putea alege între plante verzi și panouri solare.

Acoperișurile verzi au un efect de material izolant, contribuie la reducerea energiei necesare pentru încălzirea clădirii iarna și răcirea vara, micșorînd astfel, efectul insulei termice.

De asemenea, acestea mențin apa de ploaie, contribuind la reducerea problemelor cu scurgerile de apă și păstrează biodiversitatea, oferindu-le păsărilor loc pentru construirea cuiburilor, spun ecologiștii.

Francezii însă nu sunt primii care au adoptat doctrina acoperișurilor verzi la nivel de stat. În 2009, în orașul canadian Toronto, a fost emisă o dispoziție privind acoperirea obligatorie a clădirilor industriale și locative cu plante. De asemenea, acoperișurile verzi sunt foarte populare în Germania și Australia.

 

Sursa: veganstvo.info

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 13 aprilie 2016 13:00
Vizualizări: 1563

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
232
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
242
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
287
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
93