Pe drumurile din Marea Britanie vor fi mai multe vehicule electrice?

/ Vizionări: 3826

Pe drumurile din Marea Britanie vor fi mai multe vehicule electrice?

 

Pe drumurile din Marea Britanie vor fi mai multe vehicule electricePe conducătorii auto britanici, care doresc să se aşeze la maşini electrice şi hibride, îi aşteaptă o surpriză plăcută - un grant în sumă de la 2000 până la 5000 de lire sterline (2,900- 7,300 dolari) la cumpărarea maşinii prietenoase mediului înconjurător. Maxim de ajutor financiar va constitui un sfert din costul automobilului. Pentru a încuraja achiziţiile maşinilor electrice guvernul britanic alocă nu mai puţin de 43 milioane de lire sterline. Vestea bună a fost anunţată de către ministrul transporturilor, Geoff Hoon. În lupta pentru o bucăţică bună din partea statului s-a inclus şi primarul capitalei, Boris Johnson, care a promis să transforme Londra într-o capitală europeană a vehiculelor electrice.

 

Pe drumurile din Marea Britanie vor fi mai multe vehicule electrice

O modalitate ușoară de a face drum pe lotul de teren (+Foto)
O modalitate ușoară de a face drum pe lotul de teren (+Foto)

2011 Nissan Leaf

 

Compania de asigurare Swinton presupune că, cu extinderea gamei şi totodată cu o disponibilitate mai mare a  maşinilor electrice, anul 2011 are toate şansele să  devină anul vehiculelor electrice la Albion. O ştire binevenită pentru apărătorii mediului înconjurător. Într-un sondaj recent, realizat de o companie britanică de asigurări, 57% dintre britanici au recunoscut că dacă va fi nevoie să cumpere o maşină nouă ei nu exclud achiziţionarea anume unui vehicul electric, 76%  salută tot felul de impozite "verzi" pe drumuri şi 81% din proprietarii auto simt o responsabilitate tot mai mare faţă de mediu. Experţii financiari sunt mai precauţi şi chiar mai sceptici în pronosticuri. În ciuda creşterii preţurilor la combustibil şi sprijinul financiar din partea statului al voluntarilor de a obţine transport electric prietenos mediului înconjurător, costul unui din cele mai populare modele electrice mici pentru o familie - Nissan LEAF, luând în considerare valoarea subvenţiilor, va constitui 23.000 de lire sterline, suma, care pentru o familie medie încă rămâne a fi un lux.

Pe drumurile din Marea Britanie vor fi mai multe vehicule electriceLa momentul de faţă maşinile electrice pe drumurile din Marea Britanie alcătuiesc doar 0,1%. Guvernul încearcă nu prin cuvinte, dar prin fapte să intereseze britanicii în cumpărarea maşinilor electrice. Proprietarii vehiculelor ecologice au deja o serie de beneficii financiare tangibile. Deci, la ziua de azi ei sunt deja scutiţi de taxa de intrare şi de parcare în centrul Londrei, de taxe rutiere şi chiar de taxa pentru parcare în unele zone. Cu toate acestea, creşterea numărului maşinilor electrice pe drumurile din Marea Britanie exclusiv numai cu subvenţii şi privilegii financiare este puţin probabilă, deoarece achiziţionarea unui vehicul este doar o jumătate de măsură. Maşina trebuie să fie asigurată.

A fost elaborat cel mai eficient și durabil înveliș pentru drum
A fost elaborat cel mai eficient și durabil înveliș pentru drum

Maşinile electrice pentru companiile de asigurări sunt încă terra incognita. Volumul de acoperire de asigurare este, de obicei, mai mic, iar ratele de asigurare sunt mai mari, decât pentru vehicule cu motoare cu combustie internă.

Dacă nivelul de siguranţă pe drum pentru maşină şi pasageri este în favoarea vehiculelor electrice, proprietăţile tehnice cu piese şi reparaţie scumpă încă nu sunt de partea proprietarilor de transport ecologic. Dar această problemă este doar o chestiune de timp.

Ţinând cont de faptul că în ţările CSI nu se dezvoltă nici un fel de subvenţii şi tipuri noi de asigurări pentru vehicule electrice nu au fost încă elaborate, la noi maşinile electrice încă nu vor apărea în curând.

Marea Britanie va construi 1.300 de mile2 de ferme eoliene
Marea Britanie va construi 1.300 de mile2 de ferme eoliene

 

 

Sursa cu link-uri pe electricforum, 24hournewsdesk, guardian, independent

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137