Pepeni muraţi în dovleac

/ Vizionări: 5130

Pe timpurile de altădată, în dovlecii mari ca în butoaie, se puneau la murat castraveți. Capacul servea partea de sus a legumei, tăiată cu o secure ascuțită. În aşa fel, castraveții ieşeau atât de delicioşi, încât se vindeau la piaţă mult mai scump decât cei obişnuiţi.

 

Se ia un dovleac, se taie partea de sus cu grijă, se curăță interiorul, dar pereții nu trebuie să fie mai subţiri de 4,5 cm, apoi se pun castraveții, împreună cu ierburile aromate, cum ar fi tarhon, maghiran, cimbru sau altele, după gust.

Se presară cu sare, folosind pentru 20 kg de castraveți 600 g de sare. Atunci când dovleacul este umplut, castraveții se acoperă cu aceste ierburi și se închid cu capacul, fixîndu-l cu ajutorul cuielor din lemn, de grosimea unui chibrit.

Dovleacul se pune în butoi, astfel încât să nu se răstoarne, locurile goale se umplu cu castraveţi, se toarnă saramura rece (1 găleată de apă la 600 g de sare), adăugând la fiecare găleată de saramură o jumătate de găleată de decoct din coajă de stejar (pentru pregătirea ei la o găleată de apă se pune 0,45 de coajă). Se fierbe până când nu se evaporă a cincea parte, cantitatea se măsoară cu un marcaj din lemn.

 

Огурцы в тыкве

 

 

Sursa: vk.com

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137