ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pepeni muraţi în dovleac




Pe timpurile de altădată, în dovlecii mari ca în butoaie, se puneau la murat castraveți. Capacul servea partea de sus a legumei, tăiată cu o secure ascuțită. În aşa fel, castraveții ieşeau atât de delicioşi, încât se vindeau la piaţă mult mai scump decât cei obişnuiţi.

 

Se ia un dovleac, se taie partea de sus cu grijă, se curăță interiorul, dar pereții nu trebuie să fie mai subţiri de 4,5 cm, apoi se pun castraveții, împreună cu ierburile aromate, cum ar fi tarhon, maghiran, cimbru sau altele, după gust.

Se presară cu sare, folosind pentru 20 kg de castraveți 600 g de sare. Atunci când dovleacul este umplut, castraveții se acoperă cu aceste ierburi și se închid cu capacul, fixîndu-l cu ajutorul cuielor din lemn, de grosimea unui chibrit.

Dovleacul se pune în butoi, astfel încât să nu se răstoarne, locurile goale se umplu cu castraveţi, se toarnă saramura rece (1 găleată de apă la 600 g de sare), adăugând la fiecare găleată de saramură o jumătate de găleată de decoct din coajă de stejar (pentru pregătirea ei la o găleată de apă se pune 0,45 de coajă). Se fierbe până când nu se evaporă a cincea parte, cantitatea se măsoară cu un marcaj din lemn.

 

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 05 martie 2013 12:27
Vizualizări: 3786

Citiţi de asemenea

În agitația zilnică, rareori mai găsim timp pentru adevărate descoperiri gastronomice. Însă momentele pe care vrem să l...
0
În cultura tradițională, percepțiile de frig și căldură nu sunt doar parametri fizici. Ele sunt semnale, imagini, simpto...
181
Într-o cultură apropiată de pământ, chiar și o piatră poate vorbi. Ea poate fi graniță, semn, casă pentru un spirit, ins...
138
„Când o persoană trece o graniță, corpul ei poartă nu doar durerea, ci și metodele de vindecare.” — Ina VandebroekI. Un...
223