ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Perkins + Will testează oficiul fără toxine

Studioul Perkins + Will este convins că localitățile trebuie să funcționeze după exemplul organismelor vii:

• ele trebuie să se mențină pentru a respira, mînca, dezvolta și supraviețui.

• trebuie să se adapteze, să se schimbe în timp

• trebuie să se dezvolte pentru menținerea viitoarelor generații.

Orice organism viu evită lucrurile care îl poate ucide sau răni. El se teme de toxine și substanțe otrăvitoare. Studioul Perkins + Will a elaborat îndrumarul Achitecture’s New Edges, în care a descris toate principiile de creare a oficiilor, ce corelează armonios cu mediul înconjurător.

În Achitecture’s New Edges sunt enumerate materialele, ce trebuie evitate cu orice preț. Această ediție este o sursă de informație pentru arhitecții eco-conștienți, ingineri și designeri interior, care vor să protejeze sănătatea oamenilor.

Toate măsurile de siguranță, descrise în carte, au fost testate în oficiul de testare din Seattle.

Dificultatea creării listei de materiale periculoase constă în faptul că în SUA nu există un serviciu care reglementează la nivel de stat conținutul de substanțe toxice în produsele de construcție. Înainte de a introduce materialul în „Lista de avertizare”, arhitecții de la Perkins + Will se consultau cu producătorii. Mulți producători refuzau să ofere această informație. Iar unii pur și simplu spuneau că nu știu ce conține producția lor.

Autorii au întocmit o listă cu date veridice în proporție de 94%. Următoarea ediție a „Achitecture’s New Edges” va fi complet veridică, sunt convinși autorii.

Industria trece printr-o perioadă de tranziție în problemele toxicității materialelor. Și toți specialiștii, care au legătură cu designul și arhitectura sunt obligați să se unească și să caute materiale „sănătoase” pentru a construi clădiri energoeficiente și „sănătoase”.

Studioul Perkins + Will este convins că localitățile trebuie să funcționeze după exemplul organismelor vii

Studioul Perkins + Will este convins că localitățile trebuie să funcționeze după exemplul organismelor vii

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Orașul Strășeni este unul din municipiile din țară care se confruntă cu lipsa unei stații de epurare.Potrivit Fundației ...
157
Uneori, în loc de îngrășăminte și pesticide, puteți folosi cele mai obișnuite produse, cum ar fi sarea, zahărul, ustur...
9945
Eu împreună cu soția mea de mult timp căutam alternative lacurilor obișnuite pentru a acoperi soba. A lasă soba din...
36991
In acest fenomen, umbra unor obiecte sau persoane este proiectata pe un nor sau o zona cu ceata, astfel ca umbra apare...
31602