ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pescarii filipinezi hrănesc rechinii-balene din mîină!
Oare este posibilă o prietenie între un om și un rechin-balenă uriaș? Cred că majoritatea dintre voi vor răspunde negativ și vor greși!

 

 

 

Această fotografie a fost făcută în apropierea Filipinelor. După cum puteți vedea în fotografie, omul înoată alături de un rechin gigantic și se pare că peştele uriaş, nu este deloc împotriva unei astfel de companii.

Sean Henriks, care a auzit zvonuri că un grup de pescari din Filipine, aproape că s-a împrietenit cu rechinii locali, a reuşit să imprime acest strîns contact între om şi rechinul-balenă.

 

Филиппинские рыбаки кормят китовых акул с рук! 

 

"Cînd am auzit despre acest lucru, am spus că nu voi crede, pînă nu voi vedea cu ochii proprii. Și acum, după ce am ajuns în Oslob, Filipine, am văzut că pescarii locali înoată aproape nedespărţit de rechinii-balene gigantici! Sunt nişte relații cu adevărat unice, "- a declarat Sean Henricks.

Pescarii locali consideră, rechinii-balene drept nişte zeități adevărate, ale căror apariție promite un pescuit reuşit. Cu toate acestea, ei nu uită nici de venituri, aşa că pentru fiecare imagine făcută, Sean a plătit 1,5 dolari.

 

Филиппинские рыбаки кормят китовых акул с рук! 

 

Cu ceva timp în urmă, rechinii-balene din Filipine, au fost pescuiţi. Carnea şi aripioarele înotătoare ale rechinilor se vindeau bine, însă recent, vînatul lor a fost interzis.

Dailyanimal, informează că rechinul-balenă filtrează apa, consumînd hrana, baza alimentaţiei lor constituie crevetele. Anume acesta este motivul, pentru care rechinii mari nu reprezintă o amenințare gravă pentru om. Pescarii filipinezi cunosc acest lucru şi nu se tem să înoate alături de acești giganți și chiar să-i hrănească din mîină.

 

 

Sursa: zoopark.su

 

Marţi, 21 august 2012
Vizualizări: 6280

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
262
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
157
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
269
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
109