ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Piața vegană din Germania a crescut cu 800 % în trei ani
 

Ca şi peste tot în lume, modul vegan de viaţă în Germania reprezintă o avansare încrezută în rîndul maselor. Mai mult ca atât, germanii sunt deja liderii în sectorul alimentar. În țară, recent cunoscută în domeniul culinar doar cu crenvuşti şi salam de porc, există deja aproximativ 600 000 de vegani, funcţionează cu succes trei supermarketuri vegane și peste 40 de restaurante vegetariene.

 

Supermarketurile companiei Veganz oferă mai mult de 6000 de produse, printre care 77 de soiuri de caşcaval. Veganz a devenit primul supermarket vegan din Europa, raportează Anima Naturales. Fondatorul său, Ian Bredak, fostul director Daimler, a părăsit compania care produce astfel de mărci renumite cum ar fi Mercedes - Benz pentru a se dedica unei afaceri vegane.

În fiecare zi, primele două localuri Veganz din Berlin sunt vizitate de 400 de clienţi, care oferă un venit anual de 4 milioane de dolari. După succesul aparent în capitală, Veganz a creat o filială în Frankfurt. În total, compania intenționează să deschidă cel puțin 20 de locații în Europa (este cunoscut faptul că în primul rând se vor deschide în Viena și Praga).

Schivelbeiner Straße unde a fost deschis primul magazin Veganz din Berlin în doi ani a reușit să devină prima stradă vegană din lume. În afară de cele 16 restaurante vegetariene aici, de asemenea, s-au stabilit magazine de îmbrăcăminte (DearGoods) și încălțăminte (Avesu) vegană.

Peste Atlantic, cea mai promițătoare ţară pentru ierbivori este Brazilia. Conform unui sondaj realizat de Institutul Brazilian de Opinie Publică și Statistică în 2012 vegetarienii constituie 8 % din populație. Programul de dezvoltare a întreprinderilor mici și mari a arătat că Brazilia ocupă al doilea loc în America după Statele Unite în ceea ce privește dezvoltarea industrială a produselor vegane. Numai Sao Paulo are mai mult de 60 de restaurante vegetariene. Singura problemă este lipsa de asortiment pe piața internă.

 

 

 

 

 

Sursa: vk.com

 

Miercuri, 18 septembrie 2013
Vizualizări: 2284

Citiţi de asemenea

  Experiența unică a unui fermier care își asigură familia și cîștigă din doar 60 de ari de teren...   ...
48
1. pH echilibratLămîia în sine conține acizi, dar de îndată ce începe să fie absorbită în organism, ea începe să se tran...
136
Curățiți 300-400 de grame de usturoi, dați-l prin mașina de tocat carne, puneți-l într-un borcan de litru și umpleți-l c...
146
Degradarea clădirilor istorice din capitală este o consecință a proastei conduceri a statului și a orașului din cei 30 d...
63