ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Piatra Albastră — unul dintre cele mai enigmatice și mistice locuri din Rusia (+Video)
 

Piatra Albastră de pe Lacul Pleșceev, în apropierea orașului Pereslavl, este un loc sacru, sfânt pentru slavii păgâni. Situată în regiunea Yaroslavl lângă muntele lui Alexandru.

Синь Камень

Lacul înseși este un loc unic. Acesta s-a format ca urmare a mișcării ghețarului și este unul dintre cele mai vechi lacuri din Rusia. Vârsta lui are mai mult de 30 000 de ani. Slavii s-au stabilit aici din cele mai vechi timpuri și au considerat pământul în jurul lacului sfânt. Până în prezent aici sunt descoperite temple antice și sate distruse.

Pe muntele lui Alexandru situat din apropiere, pe partea de sus, care poartă  numele Chelia lui Iarila, pe vremuri se afla un templu cu Piatra Albastră arborată în centru. Piatra a fost numită astfel pentru o culoare neobișnuită. Piatra poate schimba culoarea de la albastru la gri (sub influența umidității, temperaturii și altor factori externi).
 

Синь Камень

De asemenea, s-a observat că Piatra Albastră niciodată nu a fost acoperită de zăpadă, chiar și în timpul iernii înzăpezite piatra stă complet descoperită. Lungimea ei este de aproximativ 3 metri, lățimea - 2,6 metri, greutatea - 12 tone.

Acum Piatra Albastră este una dintre atracțiile turistice din regiunea  Pereslavl. Acest lucru afectează în cel mai rău mod starea pietrei. Uneori turiștii despică de la piatră bucăți mici, o strică cu topoare și ciocane și chiar aplică inscripții. Aproape de piatră este instalat un indice, montată o masă din lemn și amenajat un loc pentru rug. Turiștii care vin la piatră, leagă panglici de crengile arbuștilor din apropiere și chiar lasă monede pentru împlinirea dorințelor.

 

Miercuri, 25 decembrie 2013
Vizualizări: 3011

Citiţi de asemenea

Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
25
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
44
Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
64
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
178