Picii abandonaţi (Foto)
Picii abandonaţi (Foto)
Ouăle-pici, depuse de insecte, au o singură sarcină - să supravieţuiască. Ele se fixează foarte bine ca apoi să spargă găoacea, acolo, unde le-au lăsat părinţii. Dimensiunea ouălor prezentate în acest blog, variază de la 0,7 - 2 mm. Imaginile au fost făcute cu un microscop electronic cu utilizarea fasciculelor de electroni pentru imprimarea suprafeţei de obiecte. Imaginile obţinute alb-negru au fost apoi pictate în nuanţe care reflectă culorile naturale ale ouălor.
Ouăle fluturelui Julia se ascund de la insectele înfometate exclusiv pe antenele bucălate ale Passiflorii.
Insectele hemiptere din familia Pentatomidae adesea depun ouăle lor în grupe. Testicule sunt lipite unul de altul şi cu frunza pe care părinţii lor le-au lăsat.
Fluture Kaligo Memnon, colorat mozaic, reaminteşte pista de aterizare. Orificii, numite micropile, se deschid pentru o clipă, şi sămânţa se cufundă rapid în ou.
Apariţia dungii roşii pe oul fluturelui Morpho Peleides semnalează începutul unei reacţii chimice după fertilizare. În acest testicul se ascunde germenul fluturelui Morpho, unul dintre cei mai mari fluturi din lume. Anvergura aripilor lui atinge până la 12-20 cm!
Beautiful blu este un fluture rar, pentru că e prea pretenţios. Fluture depune ouă pe o planta perenă Hippocrepis, care creşte în Europa. În plus, el preferă frunze, roase de iepuri – probabil, acolo este mai uşor de aterizat.
Desenul de dandelă pe oul fluturelui Cethosia biblis denotă micropil. Un model similar este prezent pe aripile fluturelui.
Culoarea portocalie pe fluture zebră cu aripi lungi avertizează prădătorii: "mănâncă, dacă poţi". Prevenirea nu este o glumă. Oul conţine substanţe cianure şi alte substanţe toxice care au fost înghiţite de părinţi de pe plante cu care aceştia se hrănesc.
Sursa cu link pe Exquisite Castaways (Foto Martin Oeggerli)