ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pînă în 2020, în Finlanda nu va exista nici un locuitor fumător!

Finlanda tinde să stabilească un standard mondial pentru companii în lupta cu fumatul cu ajutorul unui plan ambițios. În rezultat, practic toată țara trebuie să renunțe la tutun pînă în 2040. Aceasta înseamnă că guvernul finlandez va reduce consumul de tutun (în otice formă – țigări, tutun și chiar țigări electronice) pînă la 2% din populația țării.

Potrivit CNN, nivelul fumatului în Finlanda se reducea în comparație cu alte țări industrial dezvoltate. Aceasta avea loc din cauza interzicerii publicității, inclusiv în sălile comerciale și crearea locurilor publice libere de fum.

Guvernul Finlandei speră că abordarea revoluționară față de consumul tutunului le va ajuta să-și atingă scopul nobil. Expozițiile obișnuite în spațiile publice apar la fiecare colț, în care vor fi folosite toate instrumentele și tehnicile, accesibile Ministerului sănătății Finlandei.

Totodată, ei nu doresc să aleagă calea ușoară, după exemplul Suediei, propunînd în locul tutunului și țigărilor produse mai ușoare de genul țigărilor electronice. În schimb finlandezii tind spre renunțarea treptată la toate produsele. Guvernul Finlandei deschide deschis că nu vrea să ajungă în capcana, în care au ajuns alte țări, propunînd înlocuitori. Ministerul Sănătății consideră că această problemă este pentru sistemul care dorește să cadă în jos.

Finlanda planifică să utilizeze metoda clasică de majorare a prețurilor, dar nu presupune să perceapă taxa pentru licențiere pentru furnizorii de produse din tutun și să introducă taxa anuală pentru munca supraveghetorilor, care asigură respectarea regulilor. O asemenea abordare va ridica prețurile la tutun și mai mult.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
41
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
39
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
62
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
151