Piramidele nu au fost construite de sclavi

/ Vizionări: 4540
Tag-uri: ,

Piramidele nu au fost construite de sclavi 

 

Clădirea cu mai multe etaje — o baracă modernă pentru sclavi (Video)
Clădirea cu mai multe etaje — o baracă modernă pentru sclavi (Video)

Un arheolog din Egipt susţine că noile morminte descoperite în Gizeh demonstrează faptul că Marile Piramide au fost construite de muncitori liberi şi nu de sclavi, aşa cum se credea pînă acum, notează The Telegraph.

 

Arheologul Zahi Hawass a declarat că noua descoperire infirmă percepţia generală potrivit căreia piramidele ar reprezenta fructul muncii asidue a sclavilor. „Aceste morminte au fost construite în apropierea piramidei regelui, indicînd faptul că aceşti oameni nu erau sclavi. În cazul în care ar fi fost sclavi, nu le-ar fi fost permis să aibă mormintele în apropierea celui al regelui lor”, a precizat Hawass.

Revelaţiile Piramidelor (Video)
Revelaţiile Piramidelor (Video)

Specialistul egiptean a mai spus că mormintele muncitorilor, primele dintre acestea fiind găsite în anii 90, se numără printre cele mai importante descoperiri din secolele al XX-lea şi al XXI-lea. Ele aparţin muncitorilor care au contribuit la realizarea piramidelor faraonilor Khufu (Cheops) şi Khafre.

Zahi Hawass a mai descoperit o serie de inscripţii pe pereţii mormintelor muncitorilor, prin care se intitulau „prieteni ai lui Khufu”, aceasta fiind o altă dovadă că nu erau sclavi. Mormintele, situate în cadrul platoului Gizeh din vestul capitalei egiptene, Cairo, au fost construite în urmă cu 4.510 ani şi sînt poziţionate la intrarea unei necropole cu lungimea de aproximativ 800 de metri.

În plus, arheologul a aflat că, în fiecare zi, fermierii din Deltă (Egiptul de Jos) şi cei din Valea Nilului (Egiptul de Sus) trimiteau 21 de bivoli şi 23 de oi pentru a-i hrăni pe muncitorii care luau parte la construirea piramidelor şi despre care se crede că erau în număr de aproape 10.000.

Primul dintre mormintele muncitorilor a fost găsit accidental în anul 1990, cînd un cal s-a împiedicat de o cărămidă.

 

 

Sursa: moldovenii.md