ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Planeta Homo sapiensPlaneta Homo sapiens

 


În acest an numărul pământenilor de pe planeta Pământ va atinge un semn nou istoric - 7 miliarde şi va continua să crească.

La mijlocul acestui secol vom fi 9 miliarde. ONU este îngrijorat de faptul că fără măsuri de stabilizare a creşterii populaţiei prin anul 2100 pe planetă vor trăi 14 miliarde de oameni.

Ce o aşteaptă pe planeta noastră albastră? Nimic bun. Omenirea va necesita mult mai multe resurse. Presiunea asupra ecosistemelor naturale va creşte de multe ori. Milioane de tone de poluanţi vor contamina solul, aerul şi apa oazei noastre mici, pierdute în întinderi vaste ale universului. Sărăcia şi privarea vor deveni un lucru obişnuit pentru miliarde de oameni. Suntem deja prea mulţi pe această planetă.

Majoritatea covârşitoare a umanităţii se va stabili în oraşe, separându-se de natura cu cortina de beton.

Tot mai departe şi mai departe noi ne retragem de natura, care sute de mii de ani a fost leagănul şi casa noastră (pentru că cifrele privind numărul de specii pe cale de dispariţie şi de tone de poluanţi în mediul înconjurător pentru mulţi sunt doar  vorbe goale).

 

Planeta Homo sapiens


În concluzie, aş dori să împărtăşim rezultatele interesante ale sondajului sociologic efectuat în Marea Britanie. Studiul a 1.000 de părinţi şi 500 de copii a constatat că 25% din copiii din Marea Britanie nu se joacă în stradă. 12% din adulţi nu manifestă absolut nici un interes pentru recreare în aer liber. Nu este surprinzător că printre respondenţi 6% din adulţii britanici cred că căpşunii cresc în copaci, iar 5% sunt încrezători că arborii, care nu îşi scutură frunzele în timpul iernii, sunt carnivore.

45% din părinţi din Marea Britanie împiedică comunicării copiilor cu natura din preocupările legate de securitate,  40%  dau vina pe ritmul de viaţă ("suntem prea obosiţi pentru ca în week-end să ieşim la natură").

 

Planeta Homo sapiens


Suntem gata să sacrificăm sănătatea fizică şi psihică, precum şi "sănătatea"  planetei noastre de dragul succesului material virtual în jungla de beton.

Astfel creşte generaţia, complet separată de natura. Va avea oare ea grijă de natura planetei noastre? Sincer, fără diferite tipuri de acţiuni de PR? Avem la ce să cugetăm, dragi cititori.

 

 

Sursa

Joi, 03 martie 2011
Vizualizări: 1686

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
101
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
39
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
69
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
112