ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Planta care aduce fericirea: sunatoarea, cel mai puternic antidepresiv natural – beneficii miraculoase

Un ceai de sunatoare ne reda pofta de viata si zambetul, facand sa dispara, ca prin minune, starile de anxietate, de insomnie si nervozitate. „Numeroase studii au demonstrat ca este cel mai puternic antidepresiv natural. Este recomandata pentru stari de teama, tensiune si stres. Datorita unei substante cu proprietati sedative este eficienta mai ales in stari depressive“, explica dr.Victor Verinceanu, medic de familie.

Tot specialistii spun ca sunatoarea mai contribuie si la functionarea normala a sistemului digestiv, deoarece stimuleaza bila, protejeaza mucoasa gastrica si reduce spasmele. Sub forma de gargara trateaza cu succes inflamatiile gatului, gingiilor si ale ganglionilor. In plus, datorita proprietatilor antivirale si antibiotice, ajuta la tratarea racelii, sinuzitei si bronsitei.

Vindeca afectiuni cardiovasculare si biliare

„Sunatoarea este o farmacie in sine, datorita compusilor sai foarte importanti“, spune si dr. Catalin Luca. Stramosii nostri foloseau sunatoarea pentru proprietatile sale afrodisiace, mai ales asupra barbatilor si, de asemenea, pentru a aduce linistea sufleteasca si un somn placut si relaxant celui care o consuma.

Pana si vechii egipteni foloseau sunatoarea pentru proprietatile sale vindecatoare in afectiuni cardiovasculare si biliare.

In ce consta insa miracolul acestei plante, ce contine ea? Raspunsul il dau tot specialistii.

Sunatoarea contine peste 15 compusi activi, printre care enumeram colina, acidul valerianic, saponinele, uleiurile volatile care o fac o planta miraculoasa. Saponinele au proprietati expectorante si febrifuge, asadar ceaiul de sunatoare este foarte indicat in tratarea racelilor si a virozelor. Substantele amare din sunatoare stimuleaza digestia trateaza hemoroizii si alunga parazitii intestinali. Mai mult decat atat, acidul clorogenic si cafeic are proprietati antiinflamatoare si cicatrizante, iar flavonoidele pretioase continute de aceasta planta ii atribuie proprietati vasodilatatoare si hipotensoare cardiac, noteaza dr. Catalin Luca.

Hiperforina este substanta antidepresiva si antinevralgica, iar hipericina este un antiseptic urinar excelent. Uleiul eteric atribuie acestei plante proprietati astringente si cicatrizante la nivel extern.

Combate depresia, nevrozele si isteriile

Sunatoarea este un excelent calmant, fiind recunoscuta pentru calmarea migrenelor, combaterea depresiei, alungarea durerilor de cap, a nevrozelor, tratarea isteriei si a nevralgiilor faciale.

De asemenea, persoanele care sufera de somnambulism, anxietate, tulburari de vorbire, traumatisme craniene isi pot trata aceste afectiuni cu ajutorul tratamentului cu produse din sunatoare.

Trateaza cu succes ranile deschise

Efectele miraculoase ale plantei nu se opresc aici. Trateaza cu succes ranile deschise, ranile purulente, plagile provocate de taieturi, eczemele, acneea, furunculele sau intepaturile de insecte.

Afectiunile pielii mai pot fi tratate si cu ajutorul unguentului din flori de sunatoare, ce poate fi gasit in farmacii naturiste sau preparat acasa. Sunatoarea combate senzatia de durere, de usturime si de mancarime, calmand suferintele la nivelul pielii si vindecand arsurile. De asemenea, uleiul de sunatoare aplicat pe piele poate vindeca alergiile, arsurile, iritatiile si eczemele, spun specialistii.

 

Sursa: ecomagazin.ro

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 31 mai 2015 17:08
Vizualizări: 4733

Citiţi de asemenea

În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
29
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
29
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
111
Încă din copilărie, observându-și părinții lucrând în grădină, cum săpau, cum scoteau buruienile, cum fertilizau, gândea...
85