ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plantable Coffee Cup – pahare biodegenerabile cu semințe

Studentul Alex Henig a propus nu doar înlocuirea paharelor din plastic pentru cu cele biodegenerabile, dar și ca acest lucru să aducă eficiență la maxim. Astfel, el a inventat niște pahare din hîrtie pentru semințe procesată. El susține că au ajutorul acestora, comunitățile locale ar putea restabili păduri întregi.

Este greu de crezut, însă anual, amatorii de cafea doar din SUA aruncă circa 146 milioane de pahare de cafea. Dacă toate ar avea semințe de plante, atunci, timp de un an am putea spori semnificativ suprafața verde a Pămîntului.

Precum se știe, majoritatea paharelor pentru cafea conțin un strat de polietilenă, pentru prelucrarea naturală a căreia sunt necesare veacuri.

Pentru tipărirea semințelor în hîrtie este folosită tehnologia de impregnare. Pe o parte a paharului este descris modul de utilizare a semințelor și instrucțiunea de plantare a lor. Urmînd această instrucțiune, fiecare consumator de cea poate contribui la înverzirea regiunii sale.

Pentru a planta un asemenea pahar este necesar de a-l plasat în apă pe 5 minute. Apoi, semințele se sădesc la o atîncime mică, în locul preferat. Dacă însă rolul de grădinar nu vă este pe plac, există o variantă de alternativă – aruncați pur și simplu Plantable Coffee Cup pe pămînt și peste 180 de zile el se va descompune, oferind hrană pentru plantele existente. Totodată, în sol vor ajunge și semințele din pahar.

Costul unui astfel de pahar este de $0,02 – ca și a unui pahar obișnuit. Deocamdată, paharele companiei Reduce.Reuse.Grow sunt produse doar în statul California, însă compania planifică livrarea Plantable Coffee Cup în toate cafenelele eco-conștiente, oferindu-le astfel oamenilor șansa de a stopa tăierea pădurilor.

Plantable Coffee Cup - биоразлаемые стаканчики с семенами растений

 

Sursa: rodovid.me

Miercuri, 09 martie 2016
Vizualizări: 1258

Citiţi de asemenea

1. Alergie.2 linguri de rădăcini tocate sînt infuzate timp de 2 ore într-un 1 pahar cu apă rece. Beți cîte 1/3 cană de 3...
22
Pregătim un ceai de ghimbir magic. El îmbunătățește circulația sîngelui, tonifică, protejează împotriva răcelii și încăl...
25
Natura ne oferă o mulțime de surse de energie ușor accesibile: vînt, soare, apă. Folosim doar o mică parte din ceea ce...
58
Cu fiecare an, impactul schimbărilor climatice globale devine tot mai perceptibil. Se crede că una dintre cauzele sporir...
42