ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plante în loc de aspirină

Fiecare dintre noi, măcar o dată în viață a administrat pastile de aspirină. Aspirina se ia în caz de răceală și gripă, ca remediu antipiretic și antiinflamator, în cazul durerilor de cap și de dinți. Aspirina este indicată pacienților cu riscul de a dezvolta tromboză, în calitate de remediu ce diluează sîngele.

Diluînd sîngele, aspirina previne riscul trombelor în vase și se folosește în profilaxia infarctului și ictusului. Însă ca și orice medicament sinstetic, aceasta are și reacții adverse.

Primul este afectat tractul digestiv, unde acidul acetilsalicilic distruge stratul protector. În rezultat, pe mucoasa stomacului se formează ulcere. Deseori, acestea nu sunt dureroase și pacientul poate să nu știe despre ele. Apoi, aceste răni ulceroase încep să sîngereze.

Apoi sunt afectați bronhii. În cazul administrării îndelungate a preparatelor cu acid salicilic, aceștia au tendința de a dezvolta spasme. În SUA chiar au apărut diagnozele „ulcerul aspirinic” și astmul bronșic aspirinic”. De asemenea, acidul acetilsalicilic poate genera reacții alergice, afectează celulele ficatului și ale rinichilor.

Toate acestea pot fi evitate cu ajutorul plantelor medicinale.

Plante ce conțin salicilate și alte substanțe cu acțiune similară:

Salcia

În scopuri terapeutice se folosește scoarța de pe lăstarii copacilor de 2-3 ani. Preparatele din scoarță de salcie se administrează în cazul răcelilor și gripei ca remediu antipiretic, antiinflamator, dureri de cap, reumatism, artroză, precum și în menopauză. Se recomandă administrarea după 50 de ani, deoarece protejează de infarct. De asemenea, este cunoscută și proprietatea antihelmintică a scoarței de salcie albă.

Decoct din scoarță de salcie: peste 2 linguri de coajă se toarnă 2 pahare de apă și se fierbe la foc mic 15-20 de minute. Se administrează cîte 1-2 linguri de 3-4 ori pe zi. Similar se prepară decoctul din coajă de plop tremurător și din plop negru. Externe, decoctul se folosește la băi.

Totuși, trebuie administrată cu precauție, deoarece conține estriol – hormon feminin, ce scade potența.

Zmeura

Ceaiul cu zmeură sau frunze de zmeură este primul remediu în cazul răcelii și gripei. Însă întrebuințarea ceaiului cu dulceață de malină este de nedorit concomitent cu administrarea aspirinei. Aceasta poate provoca slăbiciune și amețeli.

Zmeura conține substanțe ce reduc nivelul colesterolului și care detoxifiază organismul.

Savanții au stabilit că zmeura conține substanțe ce accelerează înnoirea sîngelui. Totuși, principala bogăție a acestui fruct poate fi considerat acidul salicilic. Totodată, dulceața de zmeură este mai bună în lupta cu răcelile decît fructele proaspete.

Sulfina

Infuzia și tinctura de sulfină este unul dintre cele mai eficiente remedii contra trombozelor. Trebuie administrată cu precauție, deoarece este foarte puternică.

Infuzie: 2 lingurițe de sulfină se toarnă într-un borcan, se toarnă jumătate de litru de apă clocotită. Se închide, se infuzează o oră. Se bea cîte o treime de pahar cu 30 de minute înainte de masă. Durata tratamentului – 21 de zile, după care se face numaidecît o pauză de 2-3 săptămîni.

Alte plante, utilizate în loc de aspirină: trifoiul roșu, merișorul, mușețelul, plopul negru (muguri și scoarță), zmeura de pădure (toată planta, cu rădăcini și flori), teiul (frunze și flori).

 

Sursa: rus-health.info

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 10 iulie 2016 9:00
Vizualizări: 6366

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
132
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
113
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
167
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
110