ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plante medicinale pentru baie
 

Din cele mai vechi timpuri în Rusia, baia cu aburi era considerată ca un atribut permanent al unui mod de viață sănătos a fiecărui om. Într-adevăr, beneficiile aduse de baie sunt mult mai multe decât dezavantaje. Și  dacă le folosim corect putem obține rezultate uimitoare pentru sănătate.
După cum se știe, în băile cu aburi masajul cu măturica este indispensabil. Acesta crește circulația sanguină, elimină celulele moarte ale pielii şi stimulează creşterea de noi celule, este un bun substitut al masajului convenţional. Cu toate acestea, efectul poate fi îmbunătățit prin utilizarea  plantelor medicinale.

Pelin

Plantele pot fi utilizate în baie în mai multe moduri, unul dintre care este percuţia  pielei în rezultatul masajului cu măturica. Știm că mulți dintre strămoșii ruşi foloseau pelinul în astfel de scopuri. Astfel, pelinul uscat se pisează  şi se presară într-un strat gros pe tot corpul. După aceasta putem trece la masajul cu mătura. Pelinul are un efect minunat de vindecare a vânătăilor, plăgilor și diferitor răni.

Pojarniţă

De asemenea, este utilizată sub formă de praf şi împrăștiată pe tot corpul. Este important să nu uităm să adăugăm în mătura de mesteacan şi o crenguţă de pojarniţă. Uleiurile esenţiale ale acestei plante au un efect pozitiv asupra  podagrei, precum și ajută la tratamentul bolilor de piele, vindecarea rănilor minore.

Mentă

Menta de câmp este considerată una dintre cele mai utile plante. Este un mare stimulator al activității cerebrale, precum și extinde căile respiratorii, ceea ce o face indispensabilă în combaterea răcelii. Menta ameliorează perfect edemurile şi durerile de cap, ajută la digestie. După  baia cu aburi folosind menta, încearcaţi să evitaţi alimentarea excesivă.

Mușețel


Muşeţelul  este cea mai populară plantă în medicina tradiţională, ce dispune de un ansamblu bogat de uleiuri esențiale și vitamine. Muşeţelul este un bun antiseptic ce are un efect calmant. Măturicile din mușețel sunt potrivite pentru tratamentul bolilor de piele, vindecarea rănilor slabe și plăgilor.

Valeriană

Utilizaţi această plantă cu atenție, deoarece nu toată lumea  o poate tolera. Aroma specifică poate afecta receptorii sensibili la unele persoane, așa că înainte de a utiliza  tulpinile de odolean ar trebui să cunoaşteţi reacţia organismului. Valeriana contribuie la consolidarea sistemului cardiovascular și  are un efect sedativ asupra sistemului nervos.

Infuziile  de plante pentru baie

Pe lîngă  utilizarea plantelor în măturele  puteți pregăti şi infuzii  pentru clătire după baia de aburi. Aici sunteţi liberi să alegeţi compoziția de plante aromatice care vi se  potriveşte pielii dvs. Nu vă limitaţi în opțiuni, dar nu uitați că unele plante pot fi iritante. Din această cauză, evitați plantele cu mirosuri pronunțate, alegeţi arome  neutre, pentru a evita stările de ameţeală.

Infuziile de plante au un efect curativ asupra pielei şi o vor îmbogăţi cu vitamine şi uleiuiri esenţiale.  

Marţi, 24 decembrie 2013
Vizualizări: 3842

Citiţi de asemenea

1. Alergie.2 linguri de rădăcini tocate sînt infuzate timp de 2 ore într-un 1 pahar cu apă rece. Beți cîte 1/3 cană de 3...
154
Pregătim un ceai de ghimbir magic. El îmbunătățește circulația sîngelui, tonifică, protejează împotriva răcelii și încăl...
116
Natura ne oferă o mulțime de surse de energie ușor accesibile: vînt, soare, apă. Folosim doar o mică parte din ceea ce...
90
Cu fiecare an, impactul schimbărilor climatice globale devine tot mai perceptibil. Se crede că una dintre cauzele sporir...
64