ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

plante rezonabile.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


În diferite ţări de poliţie au mai mult de un deceniu cu ajutorul unui detector de minciuni. Şi într-o zi, experţi americani în acest domeniu Clive Baxter a venit cu ideea de sălbatic pentru a ataşa senzori pentru frunze de plante sale - o floare fereastră în laborator pentru a verifica ceva.

Recorder fost mult timp stabilit, floare a fost tăcut. Deci a mers, până la o zi la flori, filodendron, cineva a spart oul nu. La acelaşi moment recorder twitched şi a atras de vârf. Planta a reacţionat la moartea celor vii: Când personalul de laborator a început să pregătească cina şi a scăzut în fierbere creveţi de apă, înregistrator de răspuns din nou foarte activ. Pentru a verifica dacă acest lucru nu este un accident, creveţi s-au coborât în apă fierbinte printr-o pauză. Şi de fiecare dată de înregistrare a dedus de vârf ascuţit.

inconfundabil şi instantaneu de plante reacţionează De asemenea, daca se intampla ceva la un om. Mai ales în cazul în care omul a fost "indiferentă" la el - îngrijirea plantelor, udare ea. În cazul în care taie acelaşi Baxter şi ars rana cu iod, înregistrator imediat jerked şi a intrat în mişcare.

Plantele nu au ochi, dar cu toate acestea, imperceptibil hamei, volbura fără răspuns, mazare sau fasole mod necunoscute sunt capabili să perceapă şi să distingă obiecte de la distanta. Ele extind lăstarii lor nu orbeşte. După ce în drum spre perete stem va fi un strat sau un cui, pentru care puteţi atârna pe, fabrica va trimite împuşcă sale direct la el. Acest lucru nu va fi dor de antena, trece peste. Dacă puneţi scape de o alegere - distanţa unitatea aceleaşi două cuie, atunci el va merge la o ruginite sau indoite, pentru care el ar fi mai sigur de a se agăţa de.

Plante distinge în mod clar obiecte în raza lor de percepţie. Pe de mlaştini creste sundew insectivore, frunze de ei cu un lipicios fire de păr subţire, întotdeauna rămâne de alertă pentru a apuca masa de prânz şi de a lua unele bug căscat sau un ţânţar. El este prezent la 4-5 inch la vârful acului zbura, ca frunzele încep să rândul său, în jurul imediat, şi părul trăgând în direcţia de producţie. Dar dacă pe vârful acului, va mâna ei ceva necomestibile, sundew este ignorat - nu va fi înşelaţi. Pentru substanţe, care nu are ochi, nu miros, sensibilitatea este uimitoare şi inexplicabilă.

Se pare ca plantele sunt capabile să perceapă şi ceea ce este subteran. arbuşti de stepă, în căutare de umiditate se întinde rădăcinile în direcţii diferite, în ceea ce priveşte forţele. Dar dacă undeva în felul său viu un alt Bush, atât suspenda imediat circulaţia rădăcini spre celălalt. Ei străin nu este necesar. Radacini să se cunoască reciproc de la distanţă, nu se ating.
În experiment, biolog englez L. Watson, un membru al laboratorului de zi cu zi muşcată de flori de udare, scoateţi pământ, ştergîndu-şi frunze. Un alt, prin contrast, cu scopul de sumbru de floare de orice fel au cauzat rau: de rupere nuiele, frunze înţepat cu un ac, le arde cu foc.

Prezenţa "binefăcătorul", a spus recorderul este întotdeauna o linie dreaptă buna. Dar a fost suficient pentru a intra în sala "bandit", cum muşcată imediat să identifice: înregistrator imediat a început să complot vârfuri ascuţite. În cazul în care camera de la acel moment a fost parte a "binefacator", vârfurile au fost urmate imediat de o linie dreaptă, anxietate plecat: el ar putea proteja de lepră "!

Arătat în mod repetat că plantele sunt capabile să perceapă cuvinte le sunt adresate. ultimul secol american celebru botanist L. Burbank, creând un soi nou, doar lungi convorbiri cu plante. De exemplu, pentru a crea un fel de cactus thornless, a spus el scăpa de ea de mai multe ori: "spini nu aveţi nevoie, nu ai nimic de frica.. Am sa-ti proteja" Asta a fost singura metoda lui.

Nu pot sa cred, considerăm că este un miracol, dar soiul, cunoscut înainte ţepii lor, au început să crească fără spini şi a trecut laproprietate puilor. Prin aceeaşi metodă Burbank a adus un nou soi de cartofi, prune de maturare, diferite tipuri de flori, pomi fructiferi, multe dintre care poartă numele său, precum şi în ziua de azi ... Şi toate acestea el a vrut doar să vorbesc cu muguri, uşor de a face cu ei ca fiinţe conştiente şi rezonabile. Faptul că cineva poate fi considerat fantastic, dar că el nu încetează să mai fie un fapt.

Faptul că plantele au memorie, biologi convins de la Universitatea din Clermont (Franţa), efectuat experimente, care opţional poate repeta fiecare. Atunci când afară de la sol a apărut rasada cu primele două frunze, dispuse simetric, o singură bucată de câteva ori ac nadkololi. Plantele, aşa cum a făcut-o clar - în altă parte, în cazul în care au venit de la injecţii, există ceva rău pentru el, pericolul pândeşte. Imediat după aceea (în minute), ambele pliante au fost eliminate. Acum, fabrica a fost lăsat ţesutului rănit, care ar aminti de el care parte a atacului-de intervenţie. Escape a continuat să crească, să frunze noi, crengi, muguri. Dar este respectat de asimetrie: trunchi în sine, şi toate frunzele s-au transformat departe de altă parte, în cazul în care o dată au fost cauzate preparate injectabile. Chiar şi flori înflorit pe de altă parte, un "sigur" feţe. După mai multe luni de floare amintesc foarte clar ce sa întâmplat, şi din care parte este ceva rău ...

Înapoi în 1959 în "Proceedings al Academiei de Ştiinţe a URSS" a publicat un articol de B. Karmanova cu numele prozaic de "utilizare de Automatică şi Cibernetică în agricultură". Articol spune despre experimente în laborator al Institutului de URSS agrophysics Biocybernetics. În sere institutului au fost instalate dispozitive de sensibile, care sunt notate în sol se usuca, că mugurii de fasole care a crescut acolo, a început să emită impulsuri la frecvenţe joase.

Această relaţie, cercetătorii au încercat să-şi consolideze. Odată ce dispozitivele percep o astfel de semnal, un dispozitiv special inclus imediat de udare. Judecând după rezultatele, datorită plantelor dezvoltat într-un fel de reflex condiţionat. De îndată ce au nevoie de udare, au dat imediat semnalul. Mai mult, plantele în curând fără intervenţie umană dezvoltat pentru o udare. În loc de o singură udare grele, ei au ales varianta cea mai optimă pentru mine şi sunt incluse apă la fiecare oră două minute.
Trebuie să spun că într-un mod semnificativ, sau mai bine - comportamentul conştient de oameni de ştiinţă de plante nu sunt atât de mult exprima bucuria descoperirii, multă confuzie şi ruşine. Da, se poate întâmpla mai uşor, chiar cu rezerve, pentru a lua nişte fiinţe inteligente, mai aproape de noi - pisici, câini, păsări, sau de delfini, decât de a face acest lucru de calitate la un copac sau o floare ...

Amintiţi-vă de experimente cu reflexe condiţionate, care a petrecut academician Pavlov? Biologii Alma-Ata Universitatea a efectuat un experiment similar cu plante. O tulpină filodendron au trecut un curent electric. Senzori a arătat că el a reacţionat la foarte activ. Se poate presupune că el nu place. În acest caz, inclusiv curente, în apropiere de flori în acelaşi loc de fiecare dată când au pus piatra. Unul şi acelaşi. Acest lucru a fost repetat de mai multe ori. La un moment dat a fost de ajuns pentru a pune o piatră - şi filodendron reacţionat la aceasta în acelaşi mod ca în cazul în care el a fost dat un alt şoc electric. Planta a dezvoltat o asociaţie stabilă: piatra la o parte, şi impactul de curent, cu alte cuvinte: "reflex condiţionat! De altfel, reflexul condiţionat lui Pavlov considerate exclusiv în funcţie de activitate nervos mai mare ...

A. Gorbovsky, "Trud"
http://www.tugved.my1.ru

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 03 septembrie 2008 11:15
Vizualizări: 4480

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
142
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
126
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
180
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
117