ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Podoabe datate din perioada Imperiului Roman descoperite la Ungheni
 

Descoperire arheologică unică din perioada imperiului roman realizată în procesul lucrărilor de reabilitare a sistemului de irigare Blindești din raionul Ungheni.
În timpul lucrărilor de excavare a tranşeelor pentru instalarea reţelei de ţevi a fost descoperit un schelet uman şi mai multe podoabe şi obiecte.

Vlad Vornic, directorul Agenţiei Naţionale Arheologice (ANA), a precizat că osemintele şi obiectele descoperite datează din perioada imperiului roman, secolul I-II era noastră.
Directorul ANA a declarat că printre obiectele extrase se numără o podoabă care reprezintă o piesă unică în Republica Moldova prin tehnica de executare şi metal. Este vorba de un cercel din aur care are un element în formă de amforă, decorat cu mărgele.

Echipa de arheologi preconizează extinderea cercetărilor în zonă pentru a completa patrimoniul național cu detalii despre viața și activitatea așezărilor preistorice ale oamenilor care au populat aceste teritorii.

Bijuteriile de acest gen erau caracteristice artefactelor romane din sec. I – II ale erei noastre, având la bază influenţele elene şi cele din Orient, graţie extinderii Imperiului Roman. De regulă, podoabe cum ar fi cerceii şi brăţările erau purtate exclusiv de nobilii romani.

римское золото

 

Sursa: newsmoldova.md

Marţi, 17 februarie 2015
Vizualizări: 2377

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
197
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
98
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
140
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
89