ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Podul solar peste rîul Tamisa din Londra va deveni cel mai lung lume
 

 

În prezent se construieşte cel mai mare acoperiş solar din lume şi acesta va fi instalat pe podul din Londra! Prin eforturile personalului companiei Solarcentury un masiv imens de panouri fotovoltaice cu o suprafaţă totală de 6000 de metri pătraţi este montat pe podul Blackfriar din epoca victoriană, care leagă cele două maluri ale rîului Tamisa.

Potrivit companiei, după finalizarea construcţiei acoperişul solar pe Blackfriar, constituit din 4400 panouri fotovoltaice, acesta va produce anual circa 900 de mii de kilowaţi-ore de energie electrică - aproximativ o jumătate din nevoile de energie electrică a podului. Astfel, utilizarea energiei regenerabile va reduce emisiile anuale de dioxid de carbon cu mai mult de 500 de tone.

Mai mult de o sută de poduri, douăzeci de tuneluri şi şase feriboturi publice traversează rîul Tamisa, dar numai podul Blackfriar se va lauda cu un acoperiş strălucitor la soare şi producător de energie. În afară de instalarea panourilor solare, Solarcentury realizează pe obiectivul încredinţat tehnologii care reduc poluarea şi supraîncărcarea podului cu transport. Astfel, compania a decis să extindă platforma staţiei de pod, pentru care ea a avut nevoie suplimentar de 14 000 de tone de materiale de construcţii. În scopul de a reduce impactul asupra mediul înconjurător, încărcături de marfă supradimensionată vor fi transportate mai mult de şlepuri, decît pe benzile aglomerate ale podului.

 

Podul solar peste rîul Tamisa din Londra va deveni cel mai lung lume 

 Podul solar peste rîul Tamisa din Londra va deveni cel mai lung lume

 

Construit în 1884, podul Blackfriar transportă direct turiştii către atracţiile locale din Londra, inclusiv teatrele Globul şi Tate Modern. În prezent podul este reconstruit în cadrul programului Thameslink de compania Network Rail, la un preţ total de 5,5 miliarde de lire sterline. Acest program are ca scop îmbunătăţirea schimbului între feroviare naţionale şi metrou din Londra. Cum se aşteaptă, după finalizarea procesului de modernizare capacitatea de trecere a podului va fi dublată – prin el trenurile vor trece la fiecare oră. Acest lucru devine deosebit de important în lumina viitoarelor Jocuri Olimpice din 2012 care vor avea loc la Londra.

La ziua de azi în lume este construită deja o mulţime de poduri"verzi", de exemplu, un pod pietonal cu baterii solare în Brisbane, dar Blackfriar va deveni recordman pentru suprafaţa panourilor solare - cel puţin, deocamdată.

 

 

Sursa: zelife.ru

 

Joi, 12 ianuarie 2012
Vizualizări: 3008

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
214
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
156
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327