Poluarea apelor subterane

/ Vizionări: 31298

Poluarea apelor subterane

 

Poluarea apelor subterane

Trotuarele care inghit poluarea
Trotuarele care inghit poluarea

 

Apele subterane, care recent au fost considerate ca rezerva de aur a Pământului, practic încă nevalorificată,  acum sunt într-o fază critică de poluare. Şi, din păcate, situaţia numai se înrăutăţeşte.

Apele subterane, ca un burete, absorb substanţe toxice din industria petrolieră şi cea minieră. Un impact deosebit de puternic asupra surselor de apă subterane au ferme de animale, depozite de deşeuri, depozite de  îngrăşăminte şi de deşeuri, localităti mici, lipsite de sistemul de canalizare. Produse petroliere, fenoli, cloruri, metale grele, sulfaţi ... Toate acestea nimeresc în sol, şi apoi - în ape subterane. În acest moment, zona de contaminare constituie sute şi sute de kilometri pătraţi de apă.

Un fel de poluare periculoasă - diferiţi agenţi patogeni capabili de supravieţuire şi reproducere, care nimeresc în sursele subterane cu deşeuri menajere şi fecale.

Şi acest lucru, din păcate, nu este un proces local: apele subterane, împreună cu toate contaminările organice, radioactive şi bacteriene, în mod inevitabil, se revarsă în râuri şi lacuri, afectând negativ flora şi fauna locală. Să nu mai vorbim de om.

 

 

Sursa