ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Poluarea mediului în China (Seria de foto, care a primit o subvenţie)Poluarea mediului în China (Seria de foto, care a primit o subvenţie)

 

La cea de-a 30-cea ceremonie anuală a premiilor Fundaţiei lui E.Smith, grant în categoria "Fotografia umanistă" a primit fotograful chinez Lu Guang. Mărimea grantului a fost 30.000 de dolari. O serie de imagini este intitulată "Poluarea mediului înconjurător în China".

Fotograful american Eugene Smith, în anii 70, a realizat o serie de fotografii de ceaţă în Japonia, care a schimbat opinia japonezilor despre problema poluării mediului înconjurător. Consecinţele sociale, care au urmat după publicarea acestei serii de fotografii au fost atât de puternice, încât formularea problemei poluării mediului înconjurător în Japonia s-a schimbat radical.

În resurse, în care au fost publicate fotografiile lui Lu Guang, au declanşat dezbateri fierbinţi: unii au numit imagini "propaganda comunistă ieftină" împotriva întreprinderilor private mici, alţii au pronunţat acuzaţii  împotriva autorităţilor chineze, în opinia lor, culpabile de poluarea naturii.

Lu Guang este un fotograf liber, care a început cariera profesională în 1980, ca un fotograf amator. Dlui a fost un muncitor obişnuit la fabrică, dar apoi a deschis propriul studiou foto şi o agenţie de publicitate. Lu Guang este pasionat de fotografii documentare sociale. Centrul operelor sale sunt oamenii obişnuiţi dintr-o societate simplă şi reflectarea problemelor lor sociale.
Subiecte pentru fotografii, el găseşte după "apelul" numeroaselor prieteni, în faţa locului comunică cu locuitorii, care sunt nevoiţi să bea apă murdară şi să respire aer, saturat cu otrăvuri.

Îngrijorat de situaţia ecologică din China, Lu Guang acuză proprietarii fabricilor: "Adevărata cauză a poluării mediului înconjurător este dorinţa de a obţine cât mai mult profit, ei "au uitat" despre propriile principii morale şi distrug mediul înconjurător".

 

Poluarea mediului în China

Poluarea mediului în China

Poluarea mediului în China

Poluarea mediului în China

Poluarea mediului în China

Poluarea mediului în China

Poluarea mediului în China

Poluarea mediului în China

Poluarea mediului în China

 

 

Sursa

Joi, 10 martie 2011
Vizualizări: 10806

Citiţi de asemenea

Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
19
Anume așa – o cremă magică,  de casă propune o femeie de 57 de ani să fie numită crema de întinerire, rețeta căre...
56
Republica Moldova, alături de Grecia, Armenia și Georgia și-a propus să modernizeze companiile asociate cu cultivarea și...
54