ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Populaţii de şase specii de peşti şi animale marine au fost restabilite
 

 

Anul 2011, a marcat un număr record de specii de peşti restabilite: potrivit raportului Departamentului Naţional Oceanic şi Atmosferic SUA (NOAA), şase populaţii de peşti au revenit la un nivel normal.

 

Cercetătorii au raportat aceste informaţii în Congresul SUA. Agenţia pentru cercetarea peştilor, NOAA a anunţat că măsurile privind protecţia naturii şi restricţiile impuse pescuitului, nepopulare în mediul de afaceri, în cele din urmă au început să funcţioneze, fapt ce este confirmat de date obiective.

Printre populaţiile recuperate: crabul de zăpadă din Marea Bering, cambula-aurie sau cambula-de-mai (Pleuronectes platessa), care trăieşte în Coasta Atlantică SUA, eglefinul (Gadus aeglefinus) din Golful Maine, somonul regal (Oncorhynchus tshawytscha) din coasta de nord a Californiei, somonul Coho (Oncorhynchus kisutch) din coasta, lîngă statul Washington şi bibanul din Oceanul Pacific.

În conformitate cu Actul Magnson-Stevens, privind conservarea populaţiilor de peşti şi gestionarea pescuitului, NOAA trebuie să perfecteze raportul anual privind starea stocurilor de peşte în apele de coastă, la 200 de mile, precum şi să efectueze măsuri privind restabilirea stocurilor epuizate. Din 1980, zeci de specii de peşti au fost în stare proastă, în principal, datorită pescuitului excesiv.

 

Populaţii de şase specii de peşti şi animale marine au fost restabilite  

 

În ultimii 11 ani au fost returnate la starea normală, populaţiile a 27 de specii de peşti, raportează NOAA.

Lee Crockett, directorul organizaţiei ecologice Pew Environmental Group, a numit rezultatele studiului pentru 2011 foarte încurajatoare şi a spus: "Acesta, este cazul cînd sacrificiile impuse dau rezultate pozitive", probabil făcînd aluzie la restricţiile impuse pescuitului şi alte activităţi ecologice.

 

Populaţii de şase specii de peşti şi animale marine au fost restabilite  

 

În agenţie au spus că, în 2011, au existat alte semne de restabilire ale populaţiilor de peşti. De exemplu, 79 la sută din numărul estimat de peşte - 174 din 219 - au avut un nivel destul de ridicat de sănătate şi nu necesitau măsuri suplimentare pentru recuperare. Pentru comparaţie, anul trecut această cifră a constituit 77 la sută.

 

Populaţii de şase specii de peşti şi animale marine au fost restabilite  

 

Atunci cînd populaţiile sunt estimate după nivelul speciilorde peşti sănătoşi, în favoarea mediului de afaceri, restricţiile impuse activităţilor de pescuit pot fi reduse, dar desigur, doar la un anumit nivel. Avînd în vedere că restricţiile impuse pescuitului, în multe cazuri, devin o povară pentru mediul de afaceri, în prezent în Congres se examinează posibilitatea de a modifica Actul Magnson-Stevens, în vederea mai multor excepţii de la regulă. Însă Crockett, este sigur că prezintă o iniţiativă prea timpurie pentru o lege care a fost adoptată în 1976 şi care deja a fost modificată de două ori.

"Conform datelor obiective, acest act legislativ de fapt funcţionează, aşa că, să-l lăsăm în pace pînă cînd face un lucru util", - a spus d-lui.

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 30 mai 2012 15:30
Vizualizări: 3672

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
183
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
301
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
364