ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

«Povești forestiere» pe bulevardul Cistîe Prudî



 


 

 

Pe bulevardul Cistîe Prudî din Moscova, continuă afișarea lucrărilor fotografilor celebri ruși și străini cu genericul "Poveşti forestiere", dedicată atitudinii grijulii faţă de mediul înconjurător și în special, managementului forestier responsabil. 

 

 

 

Expoziția prezentată în culori luminoase, reproduce frumuseţea şi diversitatea pădurilor, demonstrînd emoțional rolul lor în menținerea vieții pe planetă. Scopul expoziției constă în atragerea atenției publicului asupra problemelor legate de mediul înconjurător, precum și de gestionarea responsabilă a pădurilor. Procedeu ales pentru acest lucru - fotografia modernă.

 

 

 

"Am vrut să arătăm, în primul rînd, pădurea rusă. Avem o țară mare, un număr mare de rezervaţii naturale cu floră şi fauna individuală. Am ales să participe la expoziție fotografii cu o viziune distinctă, o atitudine profundă, subtilă faţă de păduri și animale care le populează", - spune moderatorul proiectului de artă ”Pădure”, Irina Juravleva. – ” Mi se pare că expoziţia va avea un succes imens. Pozele frumoase sunt un lucru, dar ceea ce încercăm să transmitem prin aceste fotografii, este un alt lucru. Fiecare fotografie este însoţită de un text. Și omul care a citit acest text, va percepe în alt mod animalul sau floarea, sau copacul prezentat în fotografie. Scopul nostru este să facem atitudinea oamenilor mai matură. Eu cred că vom realiza acest lucru".

Problema conservării pădurilor este una printre cele mai acute în ecologia modernă. Andrei Pticinikov, directorul biroului regional din cadrul Consiliului Forestier pentru ţările CSI (FSC), spune că afacerile forestiere ar trebui să facă progrese serioase în domeniul ecologiei. „Puțini din consumatori știu cu ce se ocupă acest consiliu, deoarece pînă de curînd nu am fost o organizație foarte publică, care în principal, contacta cu comercianţii de cherestea. Acum, activitățile noastre sunt mai mult legate de măsuri sociale și proiecte în domeniul responsabilității sociale a întreprinderilor. În acest sens, noi lucrăm împreună cu Tetra Pak și alte companii care doresc să spună consumatorilor ruși, că dacă ei cumpără produsele în ambalaje certificate de FSC, atunci ei fac o alegere în favoarea managementului forestier responsabil".

"Pădurile sunt importante pentru afacerea noastră, - a declarat Alexandru Barsukov, vice-preşedintele pentru protecția mediului înconjurător din cadrul Tetra Pak. - Tetra Pak, este un producător major al cartonului din lume şi noi ca nimeni altul suntem interesați în conservarea pădurilor, creşterea numărului lor. Pentru noi este important nu numai faptul ca folosim pădurile în viaţa zilnică: cărţi, mobilier, ambalaje și multe altele, dar de asemenea, ca ele să fie sănătoase, pline de energie vitală, să oferă putere și inspirație pentru noi și pentru generațiile viitoare". "Sprijinul activ al tuturor inițiativelor legate de conservarea și dezvoltarea pădurilor lumii este piatra de temelie a strategiei ecologice și politicii corporative Tetra Pak", - adăugat Alexandru Barsukov.
Partenerul proiectului este marca J7. J7 este primul suc de pe piața rusă care a ales ambalajul Tetra Pak, bazat pe cartonul certificat de FSC. J7 a devenit primul brand care a făcut o alegere în favoarea gestionării responsabile a pădurilor.

Expoziția foto se va desfășura pînă la 9 septembrie 2012.

Pentru expoziția "Povești forestiere", au fost selectate 60 de lucrări aparţinînd a 12 fotografi, printre care Igor Shpilenok, fotograful animalier, cîștigătorul concursului WildlifePhotographerof theYear la Londra, membru al Ligii Internaționale de fotografi pentru protecţia naturii (ILCP), membru al proiectului " Wildwondersof Europe”. Igor Podgornîi, fotograf, blogger, activist social și ecologic, care a ales drept laitmotiv al operei sale natura sălbatică. În prezent lucrează ca fotoblogger în cadrul organizației ecologice Greenpeace Rusia. Fotograful Vasile Kolbin, ornitolog, colaborator la rezervaţia naturală Vishera din regiunea Perm. Fotograful profesionist Alexandru Liskin, printre premiile căruia se numără şi "Golden Eye" WorldPressPhoto și premiul UNESCO pentru protecţia mediului înconjurător. Elly Davis, ale cărei lucrări se află în colecții particulare din Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Elveția și Franța. Rostislav Mașin, care se concentrează pe macro-filmări arhitecturale. O artistă talentată, fotografă și călătoare Tata Vislevskaya, pentru care pădurea este un colţ ascuns din copilărie, în care ea concepe pe sine însăşi și restabilește legăturile pierdute cu natura. Cîștigătorul repetat al concursului "Ecologia Rusiei" în categoria "Cel mai bun reporter foto" și al concursului organizat de "Fotografie de presă în Rusia" în categoria „Natura şi mediul înconjurător”, cîştigătorul concursului ”Broasca Ţestoasă de Aur” în categoria"Cel mai bun cadru al naturii din Rusia"; fotograf, geograf, biolog Nicolae Shpilenok. Nicolae Shpilenok, este unul dintre cei mai buni fotografi animalieri din Rusia, avînd o abordare proprie faţă de natură. La expoziţie, de asemenea, participă și tinerii artiști, cum ar fi Eugen Evgrafov, Daniel Orlovsky, fără lucrările lor expoziția ar fi fost incompletă.

 

 

Sursa: priroda.su

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 05 septembrie 2012 15:30
Vizualizări: 2166

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
124
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
137
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
109
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
136