ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Povestiri lui Sepp Holzer despre Pământ şi oameni (Partea II)
 

 

Noi trebuie să fim gata pentru experimente
(Continuare a povestirilor lui Sepp Holzer despre Pământ şi oameni)

 

1. Plantaţii de monocultură - stepele agrare.
E foarte greu de urmărit acest lucru...
În toată lumea fermierii nu pot supravieţui, sistemul le înlocuieşte.
Noi nu trebuie să repetăm greşelile lor!
Şi noi trebuie să fim dispuşi să facem experimente.
Când va apărea o experienţă pozitivă, atunci şi alţii vor învăţa din ea.
Dacă ceva nu funcţionează, nu vă faceţi griji. Pe măsură ce veţi începe să acţionaţi împreună cu natura, să vă puneţi în locul plantelor, animalelor, pământului, apei, atunci veţi înţelege ce trebuie să schimbaţi.
Întrebaţi-l pe omul practic, ca el să vă spună şi dvs. să înţelegeţi ceea ce trebuie să faceţi şi cum este corect: acesta este cel mai bun mod de a merge înainte! Dar să întrebaţi natura este chiar şi mai bine şi mai corect!
Trebuie doar sa vă uitaţi în jur şi să vă gândiţi. Apoi, răspunsul va veni în minte.

2. Trebuie să creaţi habitate şi simbioze corespunzătoare (zone cu un micro-climat special), să menţineţi umiditatea reziduală cu ajutorul mulcilor, astfel încât aceasta să nu dispare.
Aprofundarea în sol îndată oferă o zonă de climat mică! Şi acest loc va fi încontinuu tot mai bun şi mai bun! Umiditatea se reţine, căldura se păstrează, humus nu se zvântă.
Biomasa va putrezi acolo, va forma o viaţă pe acest pământ. Şi de îndată ce vor apărea bacteriile şi viermii, totul va creşte şi va prospera.
Viermii sunt cei mai importanţi ajutori. Ei trăiesc din humus. Este necesar să facem totul ca lor să fie bine.
Chiar şi atunci când există doar o singură grădină crater în care cu timpul totul se va dezvolta, va apărea o mulţime de biomasă, veţi putea s-o folosiţi pentru suprafeţe degradate sau deşertificate!
În cazul în care veţi întreţine animale, pământul se va reînnoi mai repede. Noi trebuie să construim ţarcuri din pământ pentru animale (la 1.5-2 ha, aproximativ două ţarcuri mici sau unul mare).
Veţi putea creşte raţe, gâşte sau chiar porci, capre, oi ...
Pe o suprafaţă de 1-2 ha puteţi întemeia o fermă model. Atunci pentru o familie va ajunge şi fructe şi legume, şi cereale şi lapte ...

3. Majoritatea oamenilor nu înţeleg cât este de important ca copiii să crească la natură! Însă copiii văd totul, încearcă totul şi memorizează rapid! Copiii au un instinct natural şi o curiozitate.
Lăsaţi copiii să simtă singuri natura! Nu este corect să arătaţi copilului băltoaca, ridichii, nisipul .... Un copil retrăind natura pe parcursul jocului, o va înţelege mai bine şi o va simţi mai profund.
Copiii pot citi cartea naturii şi ştiu exact unde şi ce poate creşte.
Şi copiii au destul loc în cap pentru a memoriza totul.
Numai astfel se poate forma o nouă societate mai bună!
Majoritatea oamenilor acum sunt pur şi simplu rătăciţi. Ei au devenit consumatori.
Şi acest lucru se întâmplă peste tot în lume.
Aveţi nevoie de exemple practice pentru a demonstra că este posibil să gospodăriţi altfel! Că toate pot fi crescute şi obţinute un mod natural!
Pur şi simplu oamenii au uitat ceea ce este natural...
Se pare că omul ar trebuie la început să sufere (din cauza sănătăţii, economiei) pentru a înţelege adevărul: noi luptăm împotriva noi înşine.
Deoarece totul poate servi omului atunci când creşte pur şi simplu.
Atunci omul primeşte energie vitală, bucurie. Frica dispare.
Orice condiţii pot fi folosite în favoarea oamenilor, dacă ei vor lucra împreună cu natura.
Prin toată lumea, mii de oameni în vârstă trăiesc în case pentru persoanele bătrâne. Ei se plictisesc acolo. Iar copiii lor, nepoţii şi strănepoţii îndobitocesc uitându-se la TV, jucând în jocuri electronice. Astfel oamenii se izolează şi se opun unul împotriva altuia. Ei devin agresivi sau deprimaţi. Sau pur şi simplu se îmbolnăvesc.
Pentru că ei nu pot rezista stresului din lume modernă. Creierul răspunde la încordare şi omul devine bolnav. Este necesar să eliminaţi sforţarea.
Omul are nevoie de bucurie, de a vedea în mod constant un oarecare succes şi a primi energie pozitivă. Şi unde el o poate obţine?
Numai de la natură ... şi doar prin natură! …
Dacă noi ne asociem cu natura, putem deveni o parte din ea. Putem simţi şi vedea simbioze, toate ciclurile. Şi atunci niciodată nu vom fi trişti sau nu ne vom plictisi! Tot timpul vom descoperi ceva nou. Şi anume acest lucru va face viaţa noastră interesantă. Procesul de învăţare în mijlocul naturii este infinit. Atât de mult ne oferă natura! Doar prin comunicare cu natura, viaţa va deveni cu adevărat interesantă. Altfel nu vom putea continua.
Ideile lui Sepp au fost înregistrate de Larisa Ryadnova: ryadnova@inbox.ru

 

 

Sursa: gazeta.rodpomestye.info

 

Marţi, 15 mai 2012
Vizualizări: 2217

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
49
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
53
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
64
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
160