ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Prima banca verde a New York-ului, capitalizata cu un miliard de dolari
 

Prima banca newyorkeza dedicate dezvoltarii tehnologiilor verzi va deveni operationala in prima parte a acestui an, dupa ce Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a confirmat o capitalizare initiala de 210 milioane de dolari.

NY Green Bank va beneficia in total de o capitalizarea de 1 miliard de dolari, investind alaturi de sectorul privat in energie regenerabila, eficienta energetica, precum si in alte proiecte de dezvoltatere pentru tehnologii cu emisii reduse de carbon.

Prin finantarile oferite speram sa atragem mai multe investitii in New York, accelerand totodata dezvoltarea energiilor curate si modernizarea retelelor electrice. Colaborand la acest nivel cu mediul privat, New York Green Bank va ajuta la cresterea numarului de locuri de munca si va asigura newyorkezilor accesul la servicii de calitate la costuri accesibile”, a declarat guvernatorul Cuomo.

Vestea a fost foarte bine primita de Fondul de Aparare al Mediului (EDF), ai carui reprezentanti considera inaugurarea acestei banci un pas de pionierat al economiei verzi din regiunea statului New York.

Lansarea bancii plaseaza New York-ul printre cele cateva state americane care inaugureaza un nou tip de economie bazata pe lupta impotriva schimbarilor climatice. Aceasta miscare va incuraja atat de necesarele investitii private in domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice, crearea de locuri de munca, dar si realizarea unei infrastructuri  energetice mai rezistenta si mai durabila”, a declarat Fred Krupp, presedintele EDF.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 18 februarie 2014 14:09
Vizualizări: 1935

Citiţi de asemenea

Unde țintește Republica Moldova în proiectele de eficiență energetică? Criza energetică, preturile înalte la resurse ene...
502
Învăţînd să gîndească creativ şi incluzîndu-şi canalele de percepţie, omul capătă posibilitatea de a obţine o cantitat...
85709
Pentru producerea uleiului de palmier se foloseşte un soi special de palmier de Guineea. Acest produs este singurul ulei...
27193
  La înmulțirea plantelor din butași uneori apare problema de înrădăcinare. Pentru a accelera procesul, puteți recu...
39109