ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Prima maşină pe bază de hidrogen va participa la curse

Utilizarea celor doi combustibili și a combinațiilor acestora va oferi performanțe optime, accelerarea mai bună şi reducerea emisiilor de CO2. (foto: avtomaniya.com)

 

 

Pentru prima dată în cursa de 24 de ore de la Nürburgring va participa maşina pe hidrogen, Aston Martin Rapide S. Mașina este fabricată în colaborare cu Alset Global.

 

 

Rapide S este echipat cu un motor turbo dublu V12 6.0 litri, care este capabil de a rula pe benzină, pe hidrogen sau o combinație de ambele. Aston speră că participarea maşinii in cursa de 24 de ore va demonstra fiabilitatea tehnologiei moderne pe hidrogen.
Sistemul pe hidrogen în Rapide S este compus din șina de combustibil, rezervoarele de stocare și ECU. Acesta din urmă este utilizat pentru controlul procesului de ardere, fiindcă în fizică procesul de ardere a benzinei și hidrogenului este diferit. Iar, utilizarea celor doi combustibili și a combinațiilor acestora va oferi performanțe optime, accelerarea mai bună şi reducerea emisiilor de CO2.

Patru cilindri care contin 3.5 kg de hidrogen sub presiune de 350 bar. Sistemul a fost aprobat de către conducerea Federaţiei de Automobilism din Germania ( FIA), deoarece siguranța este primordială.

Впервые водородный автомобиль будет участвовать в гонках

(foto: avtomaniya.com)

 

 

Maşina de curse hibrid pe hidrogen bazat pe V12 de 6.0 litri, Rapide S va apărea în luna aceasta în saloanele auto. În regim normal noul Rapide S poate accelera de la 0 la 100 km / h în 4.9 secunde iar viteza de top este de 305 km / oră.

Astfel participînd la cursa de 24 ore de la Nurburgring luna viitoare, Aston Martin va marca prezența la eveniment al optulea an consecutiv.

Dr. Ulrich Bez, directorul companiei a declarat: "Sărbătorind un secol, privim înapoi cu emoţii la un secol din istorie companiei. Este perioada inovaţiilor şi a stilului perfect de a privi în viitor cu acest minunat automobil de curse”.

 

Sursa: energy-fresh.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 03 mai 2013 11:02
Vizualizări: 1638

Citiţi de asemenea

Muzică live, degustare de vinuri și folclor moldovenesc: Pe 14 august, în rezervația natural-culturală Orheiul Vechi, s-...
69
Urzica conține o cantitate foarte mare de tot felul de substanțe utile. Vitamine: acid ascorbic, vitaminele din grupa ...
226
Cînd o persoană stă cu picioarele goale pe pămîntul viu, este la fel ca o mamă care-și ține copilul în brațe. Energiile ...
201
Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
3066