Prima vilă din lume imprimată 3D (+Foto)

/ Vizionări: 3174

3D-принтер

 

La 29 martie 2014, zece case imprimate 3D, fiecare măsurând 200 de metri pătraţi, au apărut în Shanghai, China. Clădirile au fost realizate în totalitate din beton, folosindu-se o imprimantă 3D, fiecare casă costând doar 30.000 de RMB (4.800 de dolari americani).

Astăzi, la zece luni de la proiectul iniţial, firma din spatele acestor case imprimate 3D, Shanghai WinSun Decoration Design Enginerring Co., a anunţat că a dus construcţia prin tehnologia de imprimare 3D la un cu totul alt nivel: a clădit cea mai înaltă clădire de acest fel, o casă rezidenţială de 5 etaje, prima vilă imprimată 3D din lume, într-un parc industrial din provincia chineză Jiangsu.

Vila măsoară 1.100 de metri pătraţi, fiind livrată cu decoraţiuni interne şi externe complete.

Clădirile sunt realizate cu ajutorul unei imprimante înalte de 6,5, late de 9,7 metri şi lungi de 150 de metri, conform site-ului 3ders.org

“Cerneala” folosită este un amestec de deşeuri de construcţie reciclate, sticlă, oţel şi ciment, care este turnată în straturi succesive până este creat un zid gros.

Site-ul de prezentare mai arată şi o casă cu un singur nivel, comandată de Guvernul egiptean, care va fi trimisă în curând în Egipt. După cum explică Ma Yi He, directorul general al companiei WinSun: “Această casă a fost imprimată într-o singură zi şi face parte dintr-o comandă totală de 20.000 de unităţi.”

3D-принтер

3D-принтер

3D-принтер

3D-принтер

 

Sursa: buildpress24.com