Primăria, preocupată de furtul masei lemnoase după intemperie

/ Vizionări: 1264

Примэрия озаботилась воровством дров после непогоды

Asociaţia “Spaţii Verzi” le-a dat unele recomandări chişinăuienilor care participă la salubrizarea curţilor.

Cetățenilor conștiincioși li se recomandă să se adreseze instituţiei în cazul în care vor fi martori ai însuşirii lemnelor obţinute în urma curăţării curţilor de consecinţele calamităţii naturale produse recent în țară. În acelaşi timp, conducerea Asociaţiei “Spaţii Verzi” infirmă faptul interzicerii cetăţenilor de rind de a participa la curăţarea curţilor. Galina Leahu, vicedirector al ÎM “Spaţii Verzi”, a declarat acest lucru în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

Timiditatea coroanei (Foto)
Timiditatea coroanei (Foto)

Reprezentanta Primăriei a infirmat informația despre instituirea interdicţiei de a curăţi curţile după consecinţele calamităţii naturale. „Această informaţie a fost interpretată eronat. Oameni buni, noi nu avem de gînd să interzicem nimănui să facă ordine în propriile curţi. Echipele angajaţilor noştri au indicaţii să prevină sustragerea şi furturile de lemne, pe care unii cetăţeni şi le însuşesc ilegal. Noi dorim doar să preîntîmpinăm folosirea acestei situaţii în interesul propriu al cuiva. Dacă oamenii văd că în curţile lor s-au prăbuşit arbori, iar bîrnele mari împiedică trecerea sau accesul, ei trebuie să se adreseze Asociaţiei “Spaţii Verzi”. Noi ne străduim să examinăm operativ toate solicitările şi ne deplasăm pe adresele indicate”, a declarat Galina Leahu.

Serviciile municipale, potrivit Galinei Leahu, continua să activeze în regim non-stop. „Dumneavoastră doar înţelegeţi că nu sîntem în stare să soluţionăm această problemă într-o clipită, în virtutea contingentului limitat de angajaţi şi mijloace tehnice. Noi recepţionăm apeluri urgente, cînd arborii sînt pe cale să se prăbuşească sau ating liniile de transport a energiei electrice şi noi trebuie să reacţionăm operativ. Din această cauză, noi fizic nu reuşim să evacuăm toţi copacii căzuţi, care anterior au fost depozitaţi de cetăţeni. Nu pot să vă spun cu exactitate cînd vom executa tot frontul de lucru”, a conchis vicedirectorul Asociaţiei “Spaţii Verzi”.

Precizăm că după intemperia care s-a abătut asupra Chişinăului pe 21 aprilie, Asociaţia “Spaţii Verzi” şi un şir de instituţii de resort au făcut unele recomandări. Orăşenilor li s-a sugerat să se abţină de la implicarea în procesul de evacuare a arborilor din curţi, ceea ce se poate solda cu traumatisme şi risc pentru viaţă. Automobiliştilor amatori, de asemenea, li s-a recomandat să renunţe la mijloacele private de transport şi să le utilizeze temporar pe cele publice, pentru a evita crearea ambuteiajelor şi a facilita intervenţia serviciilor pentru lichidarea consecinţelor calamităţii naturale.

Problema evacuării arborilor a devenit stringentă pentru autorităţile municipale după ninsorile abundente căzute în noaptea spre 21 aprilie. Sute de pomi au fost doborîţi în curţile blocurilor locative, pe carosabil şi în preajma instituţiilor de importanţă socială. Potrivit datelor oficiale, din cauza stihiei, şi-au pierdut viaţa patru persoane.

 

Sursa: noi.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137