ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Principiile dezvoltării durabile în construcții
 

Crearea clădirilor durabile și eficiente energetic a devenit foarte populară în ultimii ani. Proprietarii caselor sunt mereu în căutarea modalităților de a reduce amprenta de carbon, consumul energiei și costurile, iar metodele durabile sau ecologice în construcții îndeplinesc ambele nevoi.

Obiectivul construcțiilor durabile sau verzi este reducerea emisiilor de carbon în clădire în timpul construcției și după finalizarea acesteia. El poate include utilizarea materialelor de construcție durabile sau reciclate, reducerea deșeurilor și utilizarea surselor regenerabile de energie.

Materiale reciclate
Case poate fi construite dintr-o mare varietate de materiale reciclate, inclusiv lemn reciclat, paie, plastic, metal, containere vechi de transport maritim.
În mod tradițional materiale de construcție reciclate includ lemnul reciclat, uși și cadre de la alte case sau materiale reziduale de la alte proiecte de construcții. La o  utilizare repetată a acestor materiale în construcții noi compania de construcții și proprietarul unei case noi reduc cantitatea de deșeuri și necesitatea de a achiziționa noi materiale de construcție.
Un alt mod de a folosi materiale reciclate este achiziționarea produselor noi care au fost fabricate din materiale reciclate. Aceste elemente includ contoare, dulapuri și podele, precum și alte articole de construcție care conțin 30-100% de materiale reciclate.

Materiale de construcție unice
Materiale de construcție unice includ containere de transport maritim, baloturi de paie și alte obiecte de mari dimensiuni. Au fost cazuri când casele au fost montate folosind panourile vechi din caroseriile mașinilor și corpurile avioanelor părăsite. Containere de transport maritim sunt un material de construcție perfect, pentru că pot fi folosite pentru a forma podeau, pereții și tavanele în casa, sunt mult mai ieftine decât materialele tradiționale. Ele pot fi folosite chiar și pentru case înalte cu multe etaje.
Din paie se fac case verzi mari. Baloturi de paie pot fi folosite împreună cu cadru de lemn și pereții portanți. Paia este un izolator excelent și poate fi rezistentă la foc. Paia poate reduce nevoia de încălzire și răcire până la 75 la sută. Baloturi sunt în mod natural rezistente la foc, deoarece sunt foarte bine compactate. Baloturile de paie bine ambalate reduc nivelul de oxigen și fac imposibil procesul de ardere activă.
Dacă pereții de paie sunt construiți ca pereții portanți, paia poate fi acoperită cu tencuiala de var și apoi vopsită sau acoperită cu tencuiala decorativă. Resturi de paie de la un proiect de construcție pot fi arse sau compostate și folosite ca îngrășământ pentru gazon, arbori și arbuști.

Pentru designul interior, în care nu pot fi folosite materiale de construcție reciclate, puteți folosi produse ecologice, care au fost fabricate cu grijă, pentru a minimiza orice efect advers asupra mediului înconjurător.
Aeronave și piese auto
Case pot fi de asemenea construite folosind cele mai bune piese și panourile caroseriei de la autoturisme. Aeronavele mari sunt utilizate în întregime, pentru a crea case complet reciclate cu aspect fenomenal. Panourile caroseriei de la vehicule sunt utilizate ca tavane, acoperișuri și șoproane.

Reducerea deșeurilor
Companiile de construcție pot participa la programele de reciclare a materialelor de construcție.
Casa înseși poate fi proiectată pentru reciclarea deșeurilor. Gropi de compost pot fi săpate în afara casei. Compactoare de gunoi de bucătărie și containere de reciclare pot fi instalate în interiorul casei.

Sursele regenerabile de energie
Case pot fi construite folosind surse de energie regenerabilă, inclusiv panouri solare, încălzitoare de apă fără rezervoare, WC bio și mori de vânt. Aceste dispozitive pot reduce sau elimina nevoia de surse externe de energie și combinate cu fântâni și fose septice, astfel de case sunt complet autonome.
 

Sâmbătă, 01 februarie 2014
Vizualizări: 3180

Citiţi de asemenea

Uleiul de jojoba este un dar prețios al naturii. Conținutul ridicat de esteri de ceară face din jojoba o opțiune bună în...
51
Baba Manea voia să se așeze la cină. Pînă la apusul soarelui mai era încă mult timp, dar ea deja a reușit să facă trebur...
33
Ficatul are nevoie de curățare! Acest lucru este valabil pentru fiecare dintre noi.Chiar dacă sînteți încă tînăr, nu c...
117
Țipova este un simplu sat pe malul Nistrului. Dar în aceste locuri pitoricești mereu se întâmplă ceva important. De exem...
58