ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Produse și coincidențe
 

 

Toată lumea știe că fructele și legumele sunt utile pentru organismul nostru. Dar, se pare că unele produse sunt asemănătoare cu părţile corpului şi le asigură cu substanțe nutritive. Coincidență?

 

Morcovul: ochii

 

Продукты и совпадения 

 

Dacă vom tăia un morcov transversal, vom observa cu ușurință că această legumă seamănă cu un ochi. S- a dovedit că mestecatul morcovului este benefic pentru sănătatea ochilor. Morcovul are multe vitamine şi antioxidanţi, cum ar fi beta-caroten, care reduce eventualitatea de degenerare a maculei, care este cauza de pierdere a vederii la persoanele în vârstă.

 

Nuca: creier

 

Продукты и совпадения 

 

Nuca încrețită va reaminteşte un alt organ uman: creierul. Chiar şi contururile nucii reamintesc acest organ. Iar, divizarea unei nuci în două jumătăți, de asemenea, seamănă cu împărţirea creierul în emisfera stîngă şi dreaptă. Și asemănarea nu este deloc surprinzătoare, nucile sunt numite „hrană pentru creier”. Ele au un conţinut foarte ridicat de acizi grași omega-3, care ajută la menținerea funcțiilor acestuia.

 

Țelina: oase

 

Продукты и совпадения 

 

Tulpinile lungi ale ţelinei arată ca şi oasele şi sunt, de asemenea, utile pentru ele. Siliciul se găsește în oase, vasele de sânge, cartilaj, tendoane, piele și păr. Siliciul a fost descoperit în oase, în zonele de creștere activă. Ţelina este o sursă de siliciu, care face parte din structura moleculară a oaselor. O altă coincidență amuzantă: oasele, ca şi ţelina, conţin 23% de sodiu.

 

Avocado: uter

 

Продукты и совпадения 

 

Avocado în formă de bec reaminteşte uterul. Avocado, de asemenea, sprijină sănătatea reproductivă. El este o sursă de acid folic, care reduce riscul de displazie* a colului uterin, o condiţie pre-canceroasă.

 

Moluşte: testicule

 

Продукты и совпадения 

 

Se pare că moluştele, similare cu testicule, într-adevăr sunt folositoare pentru organele masculine de reproducere. Studiile efectuate în Țările de Jos, au constatat că completarea dietei cu acid folic și zinc, conţinute în cantități mari în moluște, poate contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea calității spermei la bărbați.

 

Grapefruit sau grepfruit: glanda mamară

 

Продукты и совпадения 

 

Similitudinea între citricele rotunde și sân, poate fi mai mult decît o coincidență. Grepfruitul conține substanțe numite limonoizi*, care împiedică dezvoltarea cancerului la sân.

 

Tomate: inima

 

Продукты и совпадения 

 

Dacă veţi tăia o roşie, puteți vedea că leguma roşie are câteva camere care seamănă cu structura inimii. Studiile au arătat că licopenul, care se găseşte în roşii, reduce riscul de boli cardiovasculare la bărbaţi si femei. Și dacă, veţi amestecă roșiile cu un pic de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline sau de avocado, puteţi crește cantitatea de licopen absorbită de organism, de zece ori.

 

Vin roșu: sânge

 

Продукты и совпадения 

 

Vinul roșu, care este bogat în antioxidanţi si polifenoli, arată ca sângele. Cînd îl consumaţi, într-adevăr completaţi organismul cu material sănătos care vă protejează împotriva substanțelor distructive în sânge, cum ar fi colesterol LDL, care poate provoca maladiile de inimă. Vinul roşu conţine, de asemenea, substanțe care subțiază sângele, reducând astfel numărul de cheaguri în sânge, care sunt asociate cu bolile cardiovasculare şi accidentul vascular cerebral.

 

Ghimbir: stomac

 

Продукты и совпадения 

 

Rădăcina de ghimbir seamănă într-un fel, cu organul digestiv. De mult timp este cunoscut că ghimbirul ajută la combaterea bolii, rău de mare (cinetosis)*și simptomelor de otrăvire de la mirosul înțepător și gust. Oamenii de ştiinţă din Danemarca, au descoperit ca rădăcina acestei plante fiind mărunţită, suprimă greața și voma, chiar și în cazurile în care acestea sunt puternic exprimate și necesită spitalizare. Ghimbirul, de asemenea, ajută femeilor gravide la greţurile mari.

 

Cartoful dulce: pancreas

 

Продукты и совпадения 

 

Cartoful dulce alungit este foarte asemănător cu pancreasul și promovează, de asemenea, funcționarea lui sănătoasă. Leguma conține o mulțime de beta-caroten, care este un antioxidant puternic, protejează toate țesuturile organismului, inclusiv pancreasul, de la daunele asociate cu cancer sau îmbătrânire. 

 

*Displazie - anomalie în dezvoltarea unui ţesut, a unui organ – trad.
*Compuşii fito-chimici – trad.
* Senzație de greață și de "boală" din cauza mişcărilor monotone continue – trad. 

 

 

Sursa: surfingbird.ru

 

Duminică, 23 decembrie 2012
Vizualizări: 2966

Citiţi de asemenea

Cuptorul rusesc este un fenomen unic al culturii materiale slave de est, cel mai viu simbol al spiritului rus - minuțioz...
93
Combinația acestor componente face minuni!Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, petele pigmentare se formează ...
305
O prietenă mi-a povestit recent despre o scenă oribilă care a avut loc în casa lor după ce fiica ei a recunoscut că este...
63
Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
237