ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Produsele ecologice vor salva agricultura
Suntem ceea ce mâncăm ... dar majoritatea dintre noi sunt nevoiţi să consume ceea ce oferă piaţa, iar acest lucru, astăzi nu este propice pentru sănătate. Agricultorii sunt în măsură să rezolve problema securității alimentare, cu atât mai mult că guvernul este gata să-i sprijine. Acest material face parte dintr-o serie de articole dedicate cercetării producerii produselor ecologice şi sistemului de ferme, perspectivele sale în regiunea Kuban din Rusia.

 

 

 

Suntem sătui de produse sintetice!

În 20 de ani de economie de piață am avut timp să înţelegem: roșiile sintetice şi cartofii modificaţi genetic împreună cu carnea de pui broiler umflaţi cu substanţe chimice sunt necomestibile. Organismul uman necesită o alimentaţie corectă! O serie de programe din ciclul "Mediul de habitat" derulat pe primul canal de televiziune rusă a deschis ochii chiar și consumatorilor celor mai pretenţioşi, iar emisiunea "Istoria fraudei la nivel federal: carnea" transmisă la postul NTV a cutremurat publicul.

Între timp, în Statele Unite și Europa de Vest, creşte tendința spre o alimentație sănătoasă în funcție de nivelul populației. Consumul produselor ecologice curate se consideră acolo prestigios şi la modă. Supermarket-urile scumpe au secţii speciale, există magazine întregi de produse "organice".

În Rusia, este importată din străinătate o gamă de produse organice. În principal pe rafturi sunt produse scumpe cu un termen lung de păstrare - crupe, paste, miere, ceai, cafea, etc. Dar mai întâi de toate, consumatorii sunt interesaţi de carne și lapte, legume și fructe ... Deci, unde sunt producătorii autohtoni ai produselor ecologice? De ce nu le putem găsi în magazinele noastre?

 

Экопродукты спасут фермерство

 

Este deosebit de supărător de a hrăni cu surogate populația " hambarelor Rusiei", unde Dumnezeu însuşi a ordonat producerea produselor agricole de calitate. Analiștii ruși menţionează că pe întregul teritoriu al Rusiei, domină starea embrionară a pieței de produse alimentare organice, în timp ce în regiunea Kuban, aceasta se formează în mod activ. Au apărut ferme ecologice în raioanele Crimski, Dinski, Usti-Labinski care au hotărât să treacă la producerea alimentelor ecologic curate.

 

Pionierul fermierilor ecologici

Un fermier din satul Moldavanski, raionul Crimski, Ivan Novocihin, primul în mod conștient și oficial a renunțat la utilizarea substanțelor chimice în agricultură. El a început să dezvolte proiectul de fermă ecologică în 2008 pe principiile agriculturii biodinamice și tehnologiei fără brazde, închiriind un teren abandonat, care nu a fost prelucrat mai mult de 10 ani.

În prezent, prima ferma ecologică din regiunea Kuban, ocupă o suprafaţă de 30 de hectare de pământ ecologic curat, certificat după standardele europene de certificare "Organic" de către Institutul Italian ICEA. Reprezentanții organelor de control sunt vizitatorii frecvenţi ai fermii.

 

Экопродукты спасут фермерство

 

Ivan Novicihin crește bio-legume: castraveți, mazăre, ridichi, ceapă, usturoi, etc. În fiecare an, aproximativ zeci de tone de castraveți de pe paturile sale sunt comercializate de eco-magazinele din Moscova, supermarket-uri din Rostov și Soci, asociaţia „Tabris" din Krasnodar, producţia lui este vândută de o SRL intermediară denumită "Alimente curate". Bine merge "verdeaţa": măcriş timpuriu, praz, mărar, pătrunjel. În această primăvară, a plantat în solul deschis conopida, dovlecei, roşii şi varză timpurie, pepeni verzi şi galbeni, vinete și ardei timpurii.

Eco-fermierul consideră că este o afacere profitabilă și intenţionează să extindă gama produselor, adăugând căpșuni și coacăză. În opinia sa, printre clienţii staţiunilor balneare situate pe coasta Mării Negre, bio-pomuşoarele vor fi la mare cerere.

Un bun ajutor în marketing a fost Internetul: fermierul a creat un site web, vizitat de clienții fideli și adepţii "stilului de viață eco".

În afară de locul de muncă principal, împreună cu soția Tatiana, el organizează întâlniri, seminare, degustări, eco-tururi pentru amatorii turismului pietonal şi recreaţiei în aer liber cu corturi, ruguri de tabără, înot în lac, colectarea ciupercilor, fructelor de pădure, plantelor medicinale, etc.

Datorită ajutorului voluntarilor care vin din toată țara ca să însuşească experiența lui, el este în măsură să facă față cu o fermă experimentală mare și uneori, să salveze culturile fără utilizarea substanțelor chimice.

În satul Moldavanski, urmând exemplul familiei Novocihin, în agricultura organică s-au implicat şi alţi fermieri. După părerea lui Ivan Novicihin, în condițiile Rusiei, fără sprijinul autorităților locale nu veţi ajunge departe. Un an în urmă, la o "masă rotundă" dlui a făcut o propunere de a finanța parțial costurile fermierilor din bugetul regional, pentru a sprijini producerea ecologică, cum se procedează, de exemplu, în regiunea Leningrad. Astăzi inițiativa în cauză, susţinută de alţi agricultori, și-a găsit un sprijin real.

 

 

Sursa: fermer.md

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 24 aprilie 2013 15:30
Vizualizări: 3312

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
157
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
150
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
309
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
496