--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Proiect de reciclare urbană: un zgârie-nori organic (+Foto)

Compania Chartier-Corbasson a făcut publice planurile de construcţie pentru un turn de tip zgârie-nori care va fi clădit în întregime din deşeurile aruncate de rezidenţii săi. Proiectul a primit numele Organic London Skyscraper, scriu Gizmag şi Inhabitat.

Panourile care vor îmbrăca turnul vor fi făcute din deşeuri (hârtie şi plastic) reciclate; planul este ca turnul să se înalţe pe măsură ce locuitorii săi aruncă gunoi. Astfel, odată ce primele etaje ar urma să fie închiriate şi locuite, s-ar putea ridica şi următoarele etaje ale turnului, din deşeurile provenite de la rezidenţii primelor etaje – şi tot aşa. Scopul proiectului este de a reduce deşeurile şi a minimiza costurile de construcţie.

La început, structura va fi modelată după tiparul celor din bambus din Asia (o tehnică comună pe acest continent), adică din schele prefabricate. Astfel de schele vor fi adăugate, apoi, pe parcurs, pe măsură ce turnul se înalţă. Panourile exterioare din deşeuri vor fi, la rândul lor, adăugate faţadei pe măsură ce timpul trece şi rezidenţii aruncă gunoi. Practic, turnul zgârie-nori va fi unul organic, care va creşte în timp, în funcţie de cerere şi ofertă (cerere de locuire şi ofertă de deşeuri).

Odată finalizată, construcţia va avea forma unei piramide acoperită de un strat cristalin de materiale reciclate. Faţada translucidă va conferi interiorului lumină naturală şi îl va proteja, totodată, de căldura în exces. Tuburi instalate în structură vor fi dotate cu mici turbine eoliene, pentru ca turnul să îşi genereze singur energia necesară.

В Лондоне появится органический небоскреб из мусора жильцов

В Лондоне появится органический небоскреб из мусора жильцов

В Лондоне появится органический небоскреб из мусора жильцов

В Лондоне появится органический небоскреб из мусора жильцов

 

Sursa: totb.ro

ABONAȚI-VĂ
Joi, 30 iulie 2015 16:00
Vizualizări: 1649

Citiţi de asemenea

Copilăria fericită, conform viziunii IA... ...
90
„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
145
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
141