ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Proiectul „Metla” luptă pentru un oraş curat

Comitetul obştesc din Ekateriinburg „Metla” (trad. – „mătură”), luptă cu murdăria din oraş. Fondatorul şi coordonatorul acestuai Dmitrii Kolezev povesteşte că murdăria este una din principalele probleme ale oraşulu Ekaterinburg. De două ori pr an, toamna şi primăvara, locuitorii discută această problemă însă lucrurile rămîn aici.

„Eu şi cunoscuţii mei am decis să creez o organizaţie obştească pentru a face oraşul mai curat. Noi am studiat legislaţia, am început să organizăm campanii de salubrizare, să amenajăm ronduri şi să creăm o hartă a lor. Problema este că şoferii parchează pe teritoriile verzi neîngrădite, iar ulterior, lasă murdărie pe asfalt”, spune Kolezev.

În prezent, în comitet activează 15 persoane, ajutaşi de utilizatorii reţelelor de socializare, care colectează bani. Potrivit estimărilor activiştilor, pentru a îngrădi toate rondurile din Ekaterinburg este nevoie de cîteva zeci de milioane de ruble.

„Noi nu avem bani, de aceea, colectăm mijloace cu ajutorul reţelelor de socializare. Mai sînt şi agenţi economici, care sînt gata să ne ajute. De exemplu, un businessman ne-a propus tehnică”, spune preşedintele comitetului.

Cea mai mare problemă este indiferenţa oamenilor. Mulţi au o atitudine negativă faţă de asemenea iniţiative şi consideră că totul trebuei să facă statul din banii contribuabililor. Iar acţiunile de salubritate, organizate în zilele de sîmbătă le consideră drept „reminiscenţe ale perioadei sovietice”.

„Metla” colaborează cu adminsitraţia oraşului, care le ajută activiştilor cu svaturi, le oferă informaţia necesară. Autorităţile recunosc că comitetul se ocupă cu lucruri utile, spune Kolezev.

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
42
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
194
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
36
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
125