ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Proprietățile benefice ale nucilor de cedru

Nucile cedrului siberian au un efect benefic asupra organismului, întăresc sistemul imunitar, ajută la recuperarea sa după boli grele și efort fizic.
Au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, îmbunătățesc compoziția sângelui, contribuie la scăderea nivelului de colesterol.

Consumul său prezintă o metodă profilactică împotriva bolilor oncologice.

Nucușoarele normalizează activitatea sistemului nervos, ajută la insomnie, stresuri, iritabilitate și depresii.
Nucile acestea sporesc funcționarea creierului, ajută la îmbunătățirea capacităților mentale.
Sunt o sursă bună de iod și de aceea sunt foarte efective pentru profilaxia și tratamentul bolilor glandei tiroide.
Au un efect benefic asupra sistemului digestiv și îmbunătățesc metabolismul. La apariția calculilor biliari și a bolilor de ulcer medicina populară recomandă consumul nucilor de cedru cu miere.
Consumul regulat a nucilor contribuie la consolidarea țesuturilor conjunctive și osoase (dinți și oase).

Specialiștii recomandă de a include nucile de cedru siberian în dieta femeilor gravide.

Nucile de cedru ajută copiilor și adolescenților la o dezvoltare normală mentală și fizică, de aceea, dietologii recomandă să fie întroduse în alimentarea de zi cu zi a copiilor, începând cu perioada de schimbare a dinților.
Nucile de cedru au un efect benefic asupra pielii. Vindecă rănile, manifestă un efect de regenerare, antibacterien, antioxidant, ajută la tratarea diferitor boli ale pielii.

Nucile de cedru au capacitatea de a spori potența, și prin urmare, sunt benefice pentru bărbați.
Specialiștii recomandă de a include nucușoarele în dieta persoanelor cu exces de greutate, deoarece acestea reduc semnificativ pofta de mâncare.

Nucile de cedru provoacă un efect de întinerire, favorizează încetinirea proceselor de îmbătrânire a organismului.

Contraindicații pentru utilizarea nucilor de cedru:

Nucile de cedru nu au contraindicații speciale, cu excepția intoleranței individuale. Nu trebuie să mâncați nucile în cantități mari - mai bine să le consumați mai puține, dar regulat. Specialiștii nu recomandă să le dați copiilor mici, deoarece nucușoarele pot ajunge în căile respiratorii a micuților.

Înainte de folosirea nucilor de cedru în scopuri terapeutice, consultați-vă cu medicul Dvs.

 

Sursa: rus-health.info

ABONAȚI-VĂ
Joi, 10 noiembrie 2022 12:00
Vizualizări: 10869

Citiţi de asemenea

Mediul înconjurător poluat, lipsa activităților fizice, situațiile de stres permanent, provocate de evenimentele care au...
61
Sezonul estival a început anul acesta mai devreme datorită primăverii neobișnuit de calde. Toate destinațiile de vacanță...
126
Mass-media, „canalele de divertisment”, blogurile imorale și stupide distrug oamenii spiritual, transformându-i treptat ...
92
Acesta este un loc uimitor, unde formele ciudate ale stâncilor stârnesc imaginația cercetătorilor. Cubul are o înălțime ...
73