ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Proprietățile folositoare ale nucului
 

Toate părțile acestei plante conțin o mulțime de substanțe biologic active.

În ciuda cantității imense de grăsime, nucile ajuta la scăderea colesterolului din sânge, cel puțin, acest lucru este valabil pentru bărbați. Acum câțiva ani, în America a fost efectuat un experiment cu un grup de voluntari: 20% din caloriile zilnice din dieta lor au fost raportate din utilizarea nucilor. S-a constatat că colesterolului la aceștia a scăzut în mediu cu 12%, în timp ce așa-numitul colesterol "rău" – cu și mai mult.

Nucile mature sunt un aliment de bază și un remediu extrem de activ. Conținutul caloric e cu 2 ori mai mare decât la pâine albă. Nucile sunt recomandate pentru prevenirea și tratamentul aterosclerozei, în caz de deficiență de vitamine, săruri de cobalt și fier în organism. Nucile sunt bogate în fibre și uleiuri care pot îmbunătăți activitatea intestinului. Ele sunt utile pentru persoanele în vârstă care sunt predispuse la constipație.

Un decoct de frunze are un efect benefic asupra vindecării rănilor, împotriva scrofulei și rahitismului la copii.

Preparatele din nuci au proprietăți bactericide, tonice, anti-sclerotice, astringente, antidiareice, laxative (coaja de rădăcini), moderat hipoglicemiante, hemostatice, inflamatorii, antihelmintice, ajută la vindecarea rănilor.

Infuzia de frunze este utilizată pentru clătirea gurii și gâtului în diverse boli inflamatorii și în sângerarea gingiilor.

Uleiul de nuci - este un produs foarte nutrient și gustos. Are o valoare mare în perioada de recuperare după afecțiuni și operații. Componența uleiului de nuci: ​​acizi grași nesaturați (Linoleic, vitamina P), vitaminele A, E, carotenoizi, vitaminele grupul C, macro-și microelemente (zinc, cupru, iod, calciu, magneziu, fier, fosfor, cobalt), substanțe biologic active. În uleiul de nuci se contine o cantitate - record de vitamina E. Ea este necesară pentru persoanele în vârstă, în special celor cu hipertensiune arterială, ateroscleroză, boala coronariană, diabet. Uleiul a fost utilizat cu succes la hepatită cronică, hipertiroidism (gușă), ca remediu antihelmintic. El protejează organismul de efectele cancerogene, mărește rezistența organismului la radiații, are un efect antitumoral.

Din cele mai vechi timpuri, uleiul de nuci este utilizat în tratamentul tuberculozei. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii a fost folosit cu succes în tratamentul bolilor inflamatorii ale pielii și mucoaselor. Este eficient în tratamentul psoriazisului, eczemei, furuncului. În cosmetologie uleiul de nucă este utilizat pentru a înmuia pielea uscată.

Este recomandat pentru femeile gravide și mamele care alăptează.

Uleiul de nuci mărește circulația sângelui în zona genitală și stimulează spermatogeneza.
Conține cantități mari de potasiu, calciu, magneziu, cupru, mangan.

Proprietățile periculoase ale nucilor

Nucele sunt contraindicate persoanelor cu intoleranță individuală, alergii. Produsul conține o mulțime de proteine ​​vegetale, ceea ce poate provoca reacții alergice.

La fel e contraindicat persoanelor ce suferă de boli de piele cum ar fi psoriazisul, eczema, neurodermatita, deoarece substanțele conținute în acestea pot cauza acutizarea bolii.
Nu este recomandat persoanelor cu boli ale intestinului, pancreasului, și cei care au coagularea mărită a sângelui.

Medicii recomanda întrebuințarea de până la 100 de grame de nuci pe zi, deoarece supraalimentarea poate provoca inflamarea amigdalelor și dureri de cap severe din cauza vasospasmului cerebral.
 

 

Sursa: rus-health.info

Sâmbătă, 02 mai 2015
Vizualizări: 1865

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
216
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
409
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
292
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
418