ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Proprietățile сurative ale topinamburului 

 

 

Topinamburul este indicat în cazul bolilor cardiovasculare, cum ar fi anemia, hipertensiunea, aritmia, dereglări ale circulației sanguine. Ajută la întărirea sistemului nervos după stres intens. Posedă proprietăți diuretice și laxative.

La fel este prescris persoanelor ce suferă de arsuri la stomac și contribuie la tratarea gastritei cu aciditate mărită. De asemenea, se poate efectua un tratament preventiv cu topinambur al ulcerului gastric și duodenal.

Pentru a face acest lucru, 1 linguriță de verdeață sau rădăcină tocată marunt se toarnă cu 1 pahar de apă clocotită; se servește de 4-5 ori pe zi cu 20 de minute înainte de masă.

Sucul lui este recomandat în caz de greață, vomă, dureri la nivelul stomacului sau intestinelor și în cazul constipațiilor cronice, pentru aceasta de 2-3 ori pe zi se bea câte 1 lingură de suc în intervaluri între mese.

Primăvara topinamburul va sătura corpul cu toate vitamine esențiale și oligoelemente, în plus, va ajută să evitați epidemiologia bolilor de gripă și va crește imunitatea.

Încă din vremuri vechi infuzia de tuberculi pe vin a fost folosită pentru a trata bolile inimii și ca un sedativ.

Luni, 27 aprilie 2015
Vizualizări: 1525

Citiţi de asemenea

Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
15
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
17
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
126
"Mi-ar fi plăcut să fiu vegan de la naștere. Este uimitor cît de nebun am fost în toți acești ani"...
131