ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Protest împotriva defrişării copacilor: Nu vom admite reluarea construcţiei din parcul „La Izvor”
Foto: protv.md

 

Un grup de persoane din cadrul mai multor organizaţii au protestat lîngă parcul ”La Izvor”, unde a fost reluată acțiunea de tăiere a copacilor. În acel loc urmează a fi ridicat un Centru Cultural pentru copii, de circa 17 etaje, iar potrivit protestatarilor, cel care urmează să construiască acest bloc este fostul consilier municipal Valeriu Klimenko, în prezent om de afaceri, informează NOI.md.

 

Cei prezenţi au declarat că Klimenco nu deţine toate actele necesare pentru a iniţia construcţia şi cer Primăriei să stopeze acest proces. "Noi nu sîntem de acord, sîntem pentru terenul de joacă al copiilor şi, dacă o să construiască aici, o să fie praf", a declarat un locatar din zonă.

Potrivit locuitorilor, blocul în care ei locuiesc este în stare avariată, iar demararea construcţiei în apropiere le va distruge casa. Aceştia mai spun că unii locatari nu ies la protest din frică.

Conflictul dintre locatarii din zonă şi constructori a apărut după ce, pe 25 mai, lotul de pămînt din zona parcului a fost îngrădit.

Atunci, reprezentanţii primăriei, care au acordat autorizaţie pentru această construcţie, au emis o dispoziţie de încetare a lucrărilor pînă la clarificarea situaţiei.

Oamenii spun că vor ieşi la protest ori de cîte ori va fi nevoie pentru a nu admite demararea lucrărilor de construcţie.

 

 

Sursa: noi.md

 

 

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
72
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
113
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
209
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
259