ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Psilocibina ajută la depăşirea anxietăţii şi temeriiPsilocibina ajută la depăşirea anxietăţii şi temerii


Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină Johns Hopkins din SUA, au concluzionat că substanţa care se găseşte în ciuperci halucinogene poate avea un impact pozitiv durabil asupra stării de spirit şi sănătăţii.

Potrivit ziaristei Maia Shalavits, psilocibina, care este extrasă din ciuperci, în cazul de transmitere la om, poate determina reînnoirea stării de conştiinţă. În ceea ce priveşte halucinaţii, însoţite de atacuri de panică şi de teamă, ele sunt provocate de doze mari ale substanţei. Prin urmare, principala dificultate este alegerea unei doze potrivite. Şi, cum afirmă oamenii de ştiinţă, ei au reuşit să găsească această cantitate.

Participanţii la experiment, în mod deliberat, au fost introduse de către oamenii de ştiinţă într-o stare de transă. După cum era de aşteptat într-o perspectivă pe termen lung, acest lucru a făcut posibil să se obţină o creştere spirituală şi o mulţumire de viaţă.

În experiment au fost implicate 18 de persoane sănătoase ale căror vârsta medie a constituit 46 de ani. În cursul a cinci sesiuni, fiecare de opt ore, ele au primit diferite doze de psilocibină sau placebo. Totodată, practic toţi voluntarii au manifestat anterior un interes faţă de experienţa spirituală.

Studiul a durat timp de 14 luni, după care aproape toţi participanţii care li s-au dat droguri, au remarcat că acest experimentul a devenit unul din cele mai importante evenimente din viaţa lor. Iar 40% au spus că a fost cel mai important evenimentul pentru ei. Dar, este interesant altceva. Colegii acestei categorie de voluntari, rudele lor şi prietenii au observat că drept rezultat al experimentului au devenit liniştea participanţilor, bunătatea lor şi satisfacţia de viaţă.

În prezent, oamenii de ştiinţă planifică să verifice dacă experienţa psihedelică ajută la reducerea anxietăţii şi eliberarea de frică pe termen lung pentru aceste categorii de populaţie cum ar fi pacienţii cu cancer şi cei care s-au confruntat cu ameninţarea morţii. Cu datele de studii ale halucinogenelor, cum ar fi mescalina şi LSD-ul, oamenii de ştiinţă încearcă să stabilească dacă experienţa transcendentală ajută la tratamentul accelerat de dependenţă de droguri, stresului post traumatic şi depresie.

Participanţii la experiment, administrând medicamente, ascultau muzica clasică cu ochii închişi, concentrându-se asupra lumii interioare. La necesitate, instructorii au manifestat grijă şi compasiune. Potrivit participanţilor, acest lucru le-a ajutat să înţeleagă mai bine pe ei-înşişi şi să devină mai toleranţi şi plini de compasiune.

Anterior a fost deja dovedit efectul pozitiv al psilocibinei asupra stării de dispoziţie a pacienţilor cu forme grave de cancer.

 

 

Sursa: kartinamira.info

Marţi, 06 septembrie 2011
Vizualizări: 6404

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
131
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
111
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
220
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83