ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pungi pentru cumpărături vor salva lumea!Pungi pentru cumpărături vor salva lumea!


Legendarele pungi pentru cumpărături au devenit accesorii la modă şi sunt gata să ne scape de sacoşe de plastic.

 

 

În grupul nostru, "Vkontakte" a fost ridicată întrebarea cu privire la problema deşeurilor din plastic, în special, preponderenţa sacoşelor de plastic.
Iată ce a scris unul din participanţii:

Este foarte important să folosim cât mai puţine pungi de plastic. Suntem obişnuiţi să le luăm cu zecimi în supermarket-uri, iar apoi să scăpăm de ele, aruncându-le în containere pentru gunoi .. Dar după aceea, ele nu dispar, nu se evaporizează!

Plasticul, cu siguranţă, este a una din cele mai mari probleme pentru Pământ. Acum 20 de ani, toată lumea se mulţumea cu saci fabricate din textile, pungi de coarde, pungi de hârtie.
Acum, fiecare magazin încearcă să înmână cât mai multe pungi din peliculă de plastic.
Dar, acest lucru este încă teribil de punct de vedere estetic. A merge cu o pungă de polietilenă este un lucru ruşinos şi urât. De exemplu, eu merg după alimente cu o pungă confortabilă realizată din textil.
Şi dvs.? Cum vedeţi soluţionarea acestei probleme pentru dvs. personal, familia dvs.?
La această întrebare am primit un răspuns original, inovator din partea participantei Olga:

În Moscova există un magazin în care se vând pungi pentru cumpărături. Se pare că este chiar o organizaţie de caritate, pentru că sacoşele sunt ţesute de oamenii orbi şi cu deficienţe de vedere, iar profitul face parte din fonduri speciale. Dar esenţa nu este în aceasta, ci în faptul că pungile pentru cumpărături acolo sunt de diferite culori şi pe placul oricui, chiar să le ţii în mână este o plăcere. Sunt perfecte pentru cumpărarea legumelor, trecătorii se uită cu un zâmbet în urmă).

 

Pungi pentru cumpărături vor salva lumea!

 

Aşa. Să mai adăugăm că  punga de coarde,  poreclită la noi avoska (avoska.ru),  a fost inventată de un arhitect şi designer celebru Marcel Breuer, în 1925. Avoska se strânge într-un volum foarte mic, încape cu uşurinţă în buzunar, se spală bine. Cutiile nu o rup: colturile ei pătrund în celule şi nu deteriorează firele. O puteţi purta mereu, fără a folosi pungi de plastic.

 

 

Sursa: ecoprav.livejournal.com

 

Luni, 10 octombrie 2011
Vizualizări: 1464

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
119
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
47
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
77
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
123