ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Putem trăi mai mult cu 20 % modificînd o genă

Oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă prin care putem trăi mai mult. Micşorînd expresia unei singure gene, cercetătorii au reuşit să crească durata medie a vieţii unor şoareci de laborator cu aproximativ 20%.

Potrivit studiilor, la oameni, aceasta ar echivala cu o prelungire a duratei medii a vieţii cu 16 ani.

Cercetătorii de la National Institutes of Health, SUA, au lucrat asupra unei gene ce codifică sinteza proteinei mTOR, implicată în metabolism şi care joacă un rol în procesul de îmbătrînire. Rezultatele au apărut în jurnalul Cell Reports.

Specialiştii au modificat genetic şoareci de laborator, astfel încît aceştia să producă doar aproximativ 25% din cantitatea de proteină mTOR sintetizată în mod normal.

Durata medie a vieţii pentru şoarecii modificaţi genetic a fost de 28,0 luni pentru masculi şi 31,5 luni pentru femele, comparativ cu 22,9 luni, respectiv 26,5 luni, pentru masculii şi femelele de şoareci normali.

Oamenii de ştiinţă de la National Institutes of Health au demonstrat prin acest studiu că şoarecii modificaţi genetic se descurcau mai bine decît cei obişnuiţi la testele de echilibru şi orientare prin labirint, ceea ce arată că se menţineau mai bine în ceea ce priveşte memoria şi coordonarea mişcărilor.

Rezultatele ar putea duce la dezvoltarea unor terapii anti-îmbătrînire destinate în mod specific anumitor organe.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 07 octombrie 2015 11:00
Vizualizări: 1339

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
263
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
237
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
340
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
860