Puterea de uragane din Atlantic, a ajuns la maxim de o mie de
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Puterea de cicloane tropicale în Oceanul Atlantic în ultimele decenii, a atins apogeul în Evul Mediu timpuriu, oamenii de ştiinţă din SUA a scris într-un articol publicat joi in revista Nature.Un studiu realizat de Michael Mann (Michael Mann) de la Universitatea din Pennsylvania si colegii sai au studiat mostre de sedimente extrase din diferite zone ale S. U. coasta atlantică. Analiza datelor le-a permis să reproducă istoria de uragane în ultimii 1,5 mii de ani. În plus, oamenii de stiinta au trasat istoria de activitate uragan statistice folosind modele computerizate.
Rezultatele au fost, în general, în concordanţă cu ele şi au arătat, în special, că cicloane Atlantic a atins un vârf de activitate în jurul anului 1000 î.Hr. - tocmai în acest moment este legendarul călătoria islandeză Viking Leif Ericsson în Vinland. Acest eveniment multi considera descoperirea adevărată a Americii.
În prezent, puterea de uragane Atlantic este aproximativ acelaşi nivel ca şi de o mie de ani în urmă, a spus Michael Mann.
Ultimele Atlantic sezonul uraganelor este considerat unul dintre cele mai active în istorie: au fost înregistrate 16 furtuni cu nume (care sunt atribuite acestora, atunci când viteza vântului depăşeşte 62 km pe oră). Opt dintre acestea au devenit uragane - viteza vântului, care îi însoţesc, a depăşit 119 mile pe oră.
Cu toate acestea, cele mai distructive ale sezonului Atlanticului a fost 2005, când au fost înregistrate 28 furtuni s-au numit, din care 15 au fost uragane, dintre care patru lovit coasta SUA, inclusiv Katrina, care a luat vieţile a peste 1,3 mii de oameni în sudul state.
Studiul confirmă, de asemenea, teoria că activitatea uraganelor este alimentat de doi factori: climatici fenomenului La Nina, iar temperatura ridicată a suprafeţei ale Atlanticului. La Nina fenomen este asociat cu o scădere anormală a temperaturii apelor de suprafaţă în partea de est a Oceanului Pacific, care afectează climatul de intreaga emisfera de Vest.
Sezonul uraganelor actuale diferă oarecum mai mic de activitate, din cauza fenomenului opus - El Niño.
ecoportal.ru o condiţie prealabilă pentru rian.ru