ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Puterea dimineții: de ce oamenii de succes se trezesc la 4.00

În cazul unui mod de viață superactiv s-ar părea că pentru afaceri mereu nu este suficient timp în timpul zilei. Însă cheia spre sporirea productivității ar putea fi utilizarea orelor dimineții.

Președintele rețelei Starbucks Michael Gaas pe parcursul a 15 ani se trezește în fiecare zi la 4:30 pentru a se ocupa de afaceri. Gretchen Ruben, autorul proiectului, se trezește la 6 dimineața și lucrează o oră înainte de a se trezi familia lui. Expertul în time-management Loca Vandecamp, menționează în cartea ei „Înainte de micul dejun” că pentru a avea succes în afaceri, trezirea dimineața devreme este favorabilă din cîteva motive.

De ce este important să ne trezim devreme?

Concentrarea. Ziua oricărei persoane ocupate se umple cu treburi foarte repede, de aceea, dimineața este cea mai productivă și calmă perioadă pentru a se ocupa de afacerile ce necesită o analiză profundă și singurătate.

Puterea de voință. Dimineața, se atestă punctul culminant al activității mentale și a clarității conștiinței, de aceea, chiar și „bufnițele” au succes în prima jumătate a zilei.

Dispoziția pozitivă. Anume orele dimineții dau tonul întregii zile. De aceea, trezindu-ne mai devreme și făcînd toate treburile, activitatea va aduce mai multă satisfacție și rezultate pentru atingerea scopurilor dorite.

Gîndul la trezirea din pat la răsăritul soarelui îi face pe mulți să se crispeze. Însă există cîteva metode, care vor putea transforma o „bufniță” în „privighetoare” pentru sporirea productivității micului business.

Cum să ne învățăm să ne sculăm la 5 dimineața?

1.Registrul timpului. Una dintre motivele, de ce oamenilor nu le place să se trezească devreme este că aceștia se culcă prea tîrziu. Registrul timpului va permite să determinîm cît de productiv utilizăm timpul pe parcursul zilei. Majoritatea „bufnițelor”, ce visează să aibă afaceri de succes, descoperă că cheltuiesc prea mult timp pentru ocupații fără rost. Cu 3 ani în urmă, eu stăteam la lucru pînă seara tîrziu.

2. Dimineața ideală. Mai departe trebuie să ne imaginăm ce veți face dacă veți avea cîteva ore pe zi în plus. Ați fi mers la antrenament în locul unei simple înviorări? Ați fi citit ziarul întreg în loc să treceți în grabă peste titluri? Acest fapt va crea un stimulent, mai ales pentru cei care au o activitate antreprenorială.

3. Planificarea orelor de dimineață. Pentru a învăța să vă treziți devreme, este important să vă pregătiți de orele dimineții de cu seară. Adică, dacă a fost luată decizia de a merge la alergat, atunci trebuie să vă pregătiți hainele pentru aceasta etc.

4. Înlocuirea lentă a obiceiurilor. Dacă v-ați obișnuit să vă sculați la 7.30. atunci nu face să setați deșteptătorul pentru ora 5, deoarece îl veți deconecta și vă veți întoarce în lumea viselor despre afacerile de succes. În loc de aceasta, setați alarma cu 10 minute mai devreme, pentru a intra în regim treptat.

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
140
Mulți oameni pentru a acoperi gardul aleg o soluție simplă - plantează de-a lungul acestuia thuja sau plante cățărătoa...
188
Pe cîmpurile gospodăriei ecologice VIOPark sînt cultivate cu succes spelta și secara, care vor fi folosite la producerea...
174
Cel mai înalt copac din Țara Galilor, fiind afectat de furtună, urma să fie tăiat, în schimb artistul Simon O'Rourke a g...
155