ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Puterea păpădiei

Fitoterapeuții numesc uneori păpădia drept ginseng, iar drept plantă medicinală, păpădia este prezentă în farmacopeea lumii.

În cazul diabetului:

1 linguriță de rădăcină de păpădie se infuzează ca ceaiul într-un pahar cu apă, se ține 20 de minute, se răcește și se administrează cîte o pătrime de pahar de 3-4 ori pe zi.

În cazul maladiilor canceroase:

100 g de frunze tinere de păpădie se țin jumătate de oră în apă rece sărată, se adaugă 50 g de ceapă verde și 25 g de pătrunjel verde, se adaugă ulei, mărar. Este indicat pentru astenia de primăvară.

Cistită, pielonefrită

Se rade prin răzătoare o rădăcină de păpădie. O cantitate mică (pe vîrf de cuțit) înainte de masă de 2 ori pe zi.

Boli cardiace

Administrați de 2-3 ori pe zi rădăcină uscată zdrobită de păpădie (pe vîrf de cuțit) cu un pahar de apă.

Slăbire

Peste 2 linguri de frunze proaspete sau 1 lingură de frunze uscate de păpădie se toarnă un pahar de apă clocotită, se infuzează 6-8 ore în termos. Dimineața se strecoară și se bea cu înghițituri mici în timpul zilei.

Pentru înălbirea pielii

Toată plante elimină un suc alb. Cu el se ung petele, pistruii, negii, bătăturile, mușcăturile de șarpe, de albine.

Fierbeți 2 linguri de flori de păpădie în 0,5 l de apă timp de 30 de minute la foc mic, strecurați. Cu soluția obținută ștergeți fața dimineața și seara.

 

Sursa: rus-health.info

Miercuri, 20 aprilie 2016
Vizualizări: 1261

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
242
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
108
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
154
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
93