ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Quebec. Charlevoix. Dar din ceruri 


Drumurile Charlevoix, înguste şi şerpuite, se urcă în sus şi coboară în jos, pe lîngă munţii musculari şi maiestuoşi, pe de o parte şi Riviera Sf. Lawrence, albastră ca ardezia, pe de altă parte. Se rostogolesc văile luxuriante intermediare, cu clădiri îngrijite de culoare albă, galbenă, gri sau albastră. Coborînd din munţi, văile "pictate" de această arhitectură, se întîlnesc cu fluxul de apă, care în cascade se revarsă prin defileu.

 

 

 

Acest loc, la 144 km de nord-est de Quebec este un peisaj de vis.
Aici, valea se lărgeşte şi se transformă în Golful St Lawrence, care a apărut datorită unei probleme astronomice. Aproximativ 350 de milioane de ani în urmă, un meteorit uriaş s-a ciocnit cu acest teritoriul , care este acum estul Canadei şi a dat Pămîntului mai mult de 3,5 kilometri pătraţi de văi, pante şi maluri ocupate în prezent de 30.000 de locuitori Charlevoix.

 

Quebec. Charlevoix. Dar din ceruri 

 

Craterul, umplut sau secătuit de gheţari, de mai multe sute de ani a creat ceea ce acum localnicii numesc solul galben, care este deosebit de favorabil pentru agricultură. Din aceasta cauza, provincia Charlevoix are reputaţia producătorului de legume, fructe, pîine, bere, carne de vită, foie gras şi a caşcavalului de înaltă calitate.

Deja în secolul XVIII, nobilii scoţieni s-au odihnit în această regiune, care a fost numită în onoarea lui Sf. Francois Xavier Charlevoix, savantul iezuit, primul istoric al Canadei franceze. Iar, la începutul secolului XX, inhalarea aerului Charlevoix a fost comparată cu consumul şampaniei, după care nu apare mahmureala.

 

Quebec. Charlevoix. Dar din ceruri 

 

Zona, o lungă perioadă de timp a fost un teren de joacă pentru familiile bogate. Dar, în 1988 UNESCO, a identificat acest teritoriu ca o rezervaţie de biosferă protejată , unde au început să vină primii eco-turişti. Cu toate acestea, pînă în prezent, numărul eco-vizitatorilor este modest: în jur de 600-700 mii de vizitatori în fiecare an.

Locul cel mai interesant este considerat, defileul cu rîul Malbaye, avînd o apă curată cristalină. El rătăceşte prin cheiuri verzi adînci şi o vale dens împădurită, care atrage cu muzica vînturilor şuierătoare şi ciripitul încontinuu al păsărilor.

 

Quebec. Charlevoix. Dar din ceruri 

 

De aici se poate merge la o plimbare printr-o pădure deasă, spre un lac mic, care arată ca un agat verde, acoperit cu o pătură de velur verde închis. Împingînd uşor la o parte perdeaua din frunze, se poate observa în apropiere cerbii şi castorii. Şi daca sunteţi norocoşi, puteţi prinde cu privirea chiar şi un vultur imperial, ridicîndu-se în cer, lăsînd doar o umbră pe covorul forestier.

Hotelul cel mai popular din acest domeniu este cetatea medievală Richelieu, care conţine mai mult de 400 camere de lux, o staţiune balneară mare şi trei restaurante.

 

 

Sursa: ecovoice.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 06 iunie 2012 15:32
Vizualizări: 1782

Citiţi de asemenea

Clădirile reprezintă un segment esențial al politicii la nivel european privind eficiența energetică. În Republica Moldo...
43
Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
166
Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
419
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
548