ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Radiațiile fără fir sunt periculoase pentru sămânță bărbătească
După cum s-a dovedit, lumea noastră tehnocratică minunată, care în fiecare an oferă o mulțime de megadevice impresionante ne atinge serios ca specie.

Oamenii de ştiinţă din Argentina au constatat că radiaţiile fără fir afectează calitatea spermei, motilitatea seminţei și chiar deteriorează ADN-ul ei. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care folosesc un laptop cu o conexiune la Internet fără fir timp de 4 ore. La această concluzie au ajuns experţii după ce au efectuat o serie de experimente speciale, dar nu şi foarte complexe.

Astfel, în cursul experimentului lângă vesela de laborator cu material biologic au plasat un laptop conectat la Internet prin Wi-Fi . Aceeași veselă ei au pus într-o altă cameră, în care a fost respectată aceeaşi temperatură, dar nu a fost nici o tehnică.

- Medicii cunosc de mult timp că creşterea temperaturii afectează calitatea spermei  și laptopul încălzit pe genunchi crește temperatura din scrot, - a explicat esenţa experimentelor dr. Conrado Avendano din Centrul de Medicină Reproductivă din Cordoba. - Cu toate acestea, s-a constatat că este dăunătoare nu atât încălzirea, cât radiația electromagnetică emisă de calculator.

Oamenii de ştiinţă au folosit 29 de probe obţinute de la bărbați sănătoși, cu o vârsta medie de 34 de ani. Laptopul a primit și a transmis permanent date, prin urmarea conexiunea a funcţionat în mod constant. Temperatura sub laptop cu ajutorul unui sistem de răcire a fost menținută la 25 de grade, scrie iscience.ru.

Echipamentul care funcţionează cu ajutorul canalelor fără fir Wi-Fi, emite unde electromagnetice de înaltă frecvență. Măsurând radiațiile emise de notebook conectat, cercetătorii au descoperit ca acestea au fost de 3 ori mai mari decât de la laptop fără conectare și de 7-15 ori mai mari decât în condițiile normale, fără tehnică.

La încheierea experimentului, mobilitatea spermatozoizilor din probele testate a scăzut cu un sfert față de starea inițială. La nouă la sută din aceste celule a fost deteriorat ADN-ul. În grupul de control a avut loc o reducere de 14 la sută din motilitatea spermatozoizilor, iar deteriorarea ADN-ului a fost observată la doar trei la sută din celule. Totodată, diferențele semnificative în numărul de spermatozoizi morți în cele două grupe de probe nu au fost înregistrate. Acest lucru a dus la concluzia că plasarea în continuare a unui laptop cu o conexiune wireless în apropierea testiculelor poate reduce fertilitatea masculină.

- Sfătuiesc bărbaţilor să plaseze dispozitivele conectate prin intermediul Wi-Fi departe de organele genitale, - spune dr. Avenando.
 

 

Sursa: kp.ru

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 18 octombrie 2013 11:39
Vizualizări: 2738

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
141
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
125
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
179
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
115