ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Războiul lumilorRăzboiul lumilor

 

 

Gavin Maddie Hall, un specialist în computer, şomer de 42 de ani, acum condamnat la opt ani de închisoare în baza acuzaţiilor de şantaj împotriva Huntingdon Life Sciences.

Acest institut este situat în apropierea de Cambridge şi se ocupă de reproducerea animalelor în scopuri ştiinţifice. Instituţia furnizează câini, iepuri, pisici, păsări şi alte animale de laborator pentru experimente din Marea Britanie.

Eroul nostru cu soţia sa şi un grup de complice face parte din aşa-numiţii "terorişti urbani", din aripa celor mai ireconciliabili tovarăşi de idei  - vegetarieni militanţi. Ei au declarat război mondial imoralităţii şi violenţei.

Organizaţia Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC), în care activează Gavin, are în lista sa nu numai acţiuni de protest împotriva Centrului de cercetare Huntington, dar chiar şi împotriva pensionarilor nevinovaţi. Şi toate acestea pentru că pe parbrizul maşinii lor, alături de certificatul privind inspecţia tehnică este ataşată licenţa de vânătoare.

Vegetarienii-terorişti acuză laboratoare de ucidere nemiloasă a animalelor, care sunt hrăniţi, în scopuri de testare, cu produse alimentare modificate genetic; alimente, care conţin erbicide; sau sunt folosite pentru a testa medicamente. De fapt, ei pledează nu numai pentru drepturile animalelor, dar şi pentru dreptul la sănătate a oamenilor, care sunt duşi în eroare de publicitate şi pentru care companiile transnaţionale lansează pe piaţă produsele lor.

Procurorul de stat a subliniat că legea nu are nimic împotriva grupului de activişti  arestaţi, ci acuză  acţiunile lor împotriva proprietăţii personalului institutului. Gherile urbane sunt pedepsite pentru graffiti cu apel la îndurare pe maşinile personalului din clinică,  pe gardul Centrului de Cercetare,  precum şi pentru atacul activ pe Internet, pe o reţea locală a institutului.

O altă strategie a ales partizanul frontului invizibil din războiul lumii - americanul Trei Arrow. Poate că motivul constă în faptul că Arrrow este din Oregon. Cea mai veche pădure în nord-vestul Statelor Unite de mult timp a nimerit în sfera intereselor unei companii de construcţii majore cu un nume cinic „Christian Futures Company”. Aproape o jumătate de an angajaţii companiei împreună cu colaboratorii gospodăriei silvice locale şi poliţiştii se urcau pe copaci, încercând să alunge de acolo tipii tari din organizaţia Cascadia Forest Alliance

Băieţii s-au aranjat comod pe copaci, care printr-o decizie a autorităţilor şi businessmenilor ar trebui să fie tăiaţi. Prietenii îi aduceau hrană şi apă. Activiştii comunicau prin telefonul mobil şi chiar au dat concerte la radio.

Apărătorii drepturilor copacilor s-au dovedit a fi o forţă puternică. Apa din fluxurile acestei păduri o beau până în prezent 185000 de locuitori ai statului Oregon.

Uneori, activitatea teroriştilor devine mai radicală. Spre exemplu, teroriştii actuali, bat cuie în copacii vii şi fac acest lucru cu un scop nobil. Pe terenuri, care nimeresc sub tăiere, cuiele  sunt  introduse în trunchiuri în aşa mod, încât tăietorul de lemne să se poticnească cel puţin de unul din ele. Se recomandă chiar şi retezarea măciuliilor la cuie!

Cu o astfel de abordare radicală, este important să se prevină angajaţii companiei despre acţiunele care vor urma. Un cui în trunchiul copacului reprezintă un pericol nu numai pentru unelte, dar şi pentru oameni. Rezultatul ideal al acţiunii este refuzul lucrătorilor să rişte, iar cumpărătorilor să plătească pentru un teren dăunat. Astfel, consideră eco-teroriştii, este posibil să se păstreze copacii vechi, care sunt cele mai profitabile pentru afaceri.

Toate aceste personaje amuzante şi apărătorii drepturilor plantelor, predicatorii naivi ai dragostei pentru animale, şi incendiatorii de McDonalds sunt copii veşnici.

Dar aceşti luptători pentru pace în lumea întreagă sunt mult mai simpatici şi mai talentaţi, decât persoanele, care au ales succesul în loc de fericire şi se mulţumesc cu un consum mizerabil.

 

Războiul lumilor

 

 

Sursa: domrebenok.ru

Sâmbătă, 30 aprilie 2011
Vizualizări: 2139

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
245
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
213
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
237
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
585