ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Recifele de corali din Caraibe pe cale de dispariţie



Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

De-a lungul ultimilor 50 de ani Caraibe recife au pierdut pana la 80 la sută din corali acoperirea lor. În 2005, au fost supuşi la un impact negativ fără precedent, care nu ar putea afecta nivelul de trai al poporului Caraibe, naturală de protecţie a coastelor, pe resurse regenerabile şi asupra turismului.

Consecinţele acestei situaţii sunt explicate în lucrarea "Statutul Recifurile de corali Marea Caraibelor, după" alb ciuma pandemiile şi uraganul 2005. Prezentarea publicarea cu managerul lui Clive Wilkinson, director al reţelei globale de monitorizare a recifelor de corali, a avut loc în februarie, la sediul UNESCO.

Cartea, publicată cu sprijinul financiar al Comisiei Interguvernamentale Oceanografic / CIO / UNESCO, a fost redactat în 1980 de către specialişti şi administratori de recife de coral. Acesta evaluează daune recifele de creşterea temperaturii apei de mare şi participarea în furtună 2005, în Caraibe, care reprezintă 10,3 la sută din lume, recifele de corali toate.

În 2005, cele mai calde tuturor înregistrată în 1880, recifele de corali au suferit daune fără precedent cauzate de pandemie de ciuma albă ". Pe unele insule, inclusiv Insulele Cayman, Jamaica, Cuba şi Antilele franceze, de la ea vătămate de până la 95 la sută din recife. În plus, regiunea a înregistrat 26 cicloane tropicale care au primit nume individuale, dintre care 13 - uragane. Datorită acţiunilor concertate ale organizaţiilor partenere, reţeaua globală de monitorizare a recifelor de corali au fost create reţelele de cercetare şi sisteme de observare a administraţiei locale şi în comunitatea de oameni de ştiinţă au fost trimise avertismente în vedere faptul că acestea din urmă au reuşit să tragă propriile concluzii şi de a acţiona.

De-a lungul ultimilor 50 de ani Caraibe recife au pierdut pana la 80 la sută din corali acoperi, spun oamenii de stiinta. Potrivit informaţiilor furnizate de Institutul de Resurse Mondiale "recife la risc" a cauzat daune în regiune ar putea ajunge la 140 - 420 milioane de dolari pe an.

Existenţa de 500 de milioane de oameni din lume este direct dependentă de starea de recife de coral, este o condiţie prealabilă pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor de coastă, protecţia naturale din uragane şi tsunami, o sursă de resurse regenerabile şi destinaţie turistică. După unele estimări, 30 milioane de produse alimentare celor mai sărace ale populaţiei depinde în întregime de recife. Studii recente arată că aproximativ două treimi din suprafaţa totală de recife de corali sunt ecosisteme extrem de fragile sunt ameninţate de factori, cum ar fi dezvoltarea economică şi schimbările climatice.

Astfel, "alb pandemie de ciuma" este o consecinţă directă a încălzirii globale. Potrivit raportului, singura modalitate de a menţine valoarea minim de trai recifele de corali de pe pământ este limitarea în următorii 20 de ani, creşte şi mai mult de temperatură. Aceasta se poate realiza prin reducerea drastică a gazelor de poluare a aerului care cauzează efectul de seră. De asemenea, este necesar să monitorizeze îndeaproape efectele directe a unor factori precum poluarea, de pescuit şi de construcţie dăunătoare mediului în zonele de coastă.

Raportul este temporizat la Anul Internaţional al Reef, care a declarat în 2008, şi, de asemenea, la campania din întreaga lume pentru a creşte gradul de conştientizare a importanţei de recife de corali şi ameninţare la adresa ei.

Sursa http://www.ami-tass.ru/ , http://www.ecoportal.ru/

ABONAȚI-VĂ
Luni, 03 martie 2008 12:36
Vizualizări: 3576

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
86
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
61
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
124
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
102