ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Recomandările WWF pentru un oficiu ecologic

Puteți fi ecologici în fiecare minut – acasă, la vilă, la serviciu. WWF oferă cîteva recomandări cum să transformați viața de la oficiul într-un proces prietenos mediului ambiant. Așadar. Pentru a reduce consumul de energie și volumul deșeurilor, puteți face următoarele:

Economisiți energia electrică. Puteți stinge lumina acolo unde nu e nevoie de a ilumina încăperile pustii pe parcursul zilei de lucru. Potrivit statisticilor, iluminarea pe timp de noapte necesită o cantate de energie egală cu pregătirea a 1000 de căni de cafea.

Deconectați pe noapte tehnica de care nu aveți nevoie, care nu funcționează noaptea.

Utilizați la maximum funcțiile de conservare a energiei.

Înlocuiți calculatoarele staționare cu notebook-uri. Ultimele consumă de 5 ori mai puțină energie.

Efectuați o analiză a cheltuielilor pentru transport. De exemplu, reducerea numărului de zboruri cu utilizarea simultană a conferințelor online va reduce bugetul companiei și va micșora volumul poluării.

Organizați o parcare supravegheată pentru biciclete lîngă oficiu.

Folosiți maculatoarele. Puteți economisi din consumul hîrtiei, tipărind doar cele mai necesare lucruri pe ambele părți ale foii.

Nu aruncați maculatura. Duceți duceți hîrtia la procesare. Dacă aveți posibilitate, utilizați materiale, produse cu respectarea standardelor ecologice.

Aplicați sortarea deșeurilor. Începeți de la instalarea cutiilor de carton pentru colectarea plasticului și hîrtiei.

Organizînd întîlniri, nu propuneți apă în sticle de plastic. 1 litru de apă îmbuteliată necesită trei litri de apă!

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
79
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
80
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
85
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
78