ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reguli de agricultură ecologică 

 

 

"Horticultura rezonabilă ar trebui să conțină: fertilizarea bună a solului, tratamentul corect al solului în timpul plantării, menținându-l curat de buruieni și asigurând rotația potrivită a culturilor ... O zi de primăvara pierdută nu poate fi recompensată cu trei zile de muncă grea toamna".
"Buletinul Societății de Horticultură din Rusia", Nr.1 (1864).
"Regulile principale ale agriculturii ecologice sunt simple, în baza lor stă dorința de a nu face rău naturii, a conserva mediul natural și a crește plante delicioase.  Sunt două grupuri de reguli.
Sol
Respectați pământul: oferiți mai mult decât luați, nu poluați pământul cu substanțe chimice și sintetice. Pentru a respecta această regulă este necesar să ridicați fertilitatea solului adăugând materiale naturale: compost, humus, turbă, cenușă de lemn, praf de dolomită, sapropel, făina de os, corn și de sânge, etc.
Metode agronomice:
1. respectați rotația potrivită a culturilor;
2. semănați siderate (îngrășăminte verde)
Mulcire
1. Nu folosiți produse chimice, sintetice sau alte substanțe artificiale ca îngrășăminte sau în calitate de pesticide, erbicide și regulatori de creștere.
2. Pentru îngrășăminte utilizați: compost, humus, extracte din plante, cenușa de lemn și alte materiale naturale.
3. Pentru combaterea bolilor și dăunătorilor folosiți extracte din plante, repelente naturale, capcane, practici agricole (plantații mixte, mulcirea, rotația culturilor, etc.).
4. Nu utilizați pentru creștere hibrizii F1 în virtutea incapacității naturale de a obține semințe de legume și lipsei de informații disponibile pentru fiecare metodă de hibridizare.
5. Străduiți-vă să păstrați și să reînnoiți soiurile vechi de legume, precum și soiurile tradiționale locale.

Dacă este necesar, utilizați următoarele substanțe chimice: amestec Bordeaux, amestec de Burgundia, var, iod, sulf coloidal, permanganat de potasiu, săpun, precum și substanțe bio-chimice,bazate pe extracte din plante, în unele cazuri - pe microelemente.
 

Правила экологического земледелия

 

Sursa

Vineri, 20 iunie 2014
Vizualizări: 2577

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
78
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
69
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
83
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
317