ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reîntoarcerea papagalului inteligent 


 

 

De obicei, oamenii apreciază sceptic abilităţile mentale ale păsărilor. Pasărea nu este decît o pasăre, las-o să zboare. Excepţii se fac uneori, pentru ciori, în semn de recunoaştere a competenţelor lor analitice. Dar, uneori, păsările ne uimesc, dacă nu cu competenţe şi cunoştinţe solide, atunci cu situaţiile curioase, care se creează în jurul abilităţilor avicole.

 

Recent, în Japonia, la secţia de poliţie s-a "adresat" un papagal ondulat rătăcit. El a divulgat oamenilor legii adresa lui şi poliţiştii, plini de compasiune, au contactat proprietara. Papagalul imediat a fost luat din secţia de poliţie, aducînd o mare bucurie atît stăpînilor cît şi poliţiştilor. 

Într-un oraş tînăr, din industria nucleară japoneză, Sagamihara, care a fost recunoscut drept oraş doar cu cîţiva ani în urmă, de la o amatoare a papagalilor ondulaţi în vîrstă, a fugit un ”discipol”. Femeia s-a întristat şi a decis să ia măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai repetă şi dacă se va repeta, atunci consecinţele negative în urma evadării favoritului casnic să fie minime.

Cumpărînd un alt papagal în loc de cel fugar, femeia cu insistenţă a început să-l înveţe să vorbească. Eforturile japonezei au fost îndreptate pentru ca pasărea să-şi înveţe nu numai numele său propriu, dar de asemenea, adresa de domiciliu. După cum au arătat evenimentele ulterioare, cursul de instruire s-a dovedit a fi de succes, papagalul a meritat chiar şi un certificat.

Într-o frumoasă dimineaţă de duminică, băiatul ascultător Pico-San, a fugit. Obosit de o călătorie neplanificată, Pico-san a zburat într-un hotel local, s-a aşezat pe umărul unui locatar şi a început să demonstreze abilităţile sale în retorică. Papagalul nu se temea de oameni şi uşor venea în mîinile lor.

Clientul hotelul s-a dovedit a fi un japonez respectabil. D-lui, a anunţat poliţia despre oaspetele neinvitat şi a predat papagalul la o secţie de poliţie, unde fugarul nu a vrut să meargă şi Pico-San obijduit a păstrat tăcerea mult timp.

Însă pe rate alimentare de stat, fugarul arestat, nu a rezistat mult, spunînd poliţiştilor adresa ţinută în secret două zile. Poliţia a fost surprinsă, ascultînd pasărea care voioasă şi fără ezitare, rosteşte denumirea oraşului, judeţului, numărul străzii, casei şi al apartamentului.

Proprietara lui Pico-san, s-a bucurat nespus, aflînd despre această descoperire, iar despre incidentul neobişnuit a aflat toată ţara din interviul televizat.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Miercuri, 23 mai 2012
Vizualizări: 3207

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
131
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
111
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
220
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83