Reîntoarcerea papagalului inteligent

/ Vizionări: 6040

 

Reîntoarcerea papagalului inteligent 

 

Meloman (Video)
Meloman (Video)

De obicei, oamenii apreciază sceptic abilităţile mentale ale păsărilor. Pasărea nu este decît o pasăre, las-o să zboare. Excepţii se fac uneori, pentru ciori, în semn de recunoaştere a competenţelor lor analitice. Dar, uneori, păsările ne uimesc, dacă nu cu competenţe şi cunoştinţe solide, atunci cu situaţiile curioase, care se creează în jurul abilităţilor avicole.

 

Recent, în Japonia, la secţia de poliţie s-a "adresat" un papagal ondulat rătăcit. El a divulgat oamenilor legii adresa lui şi poliţiştii, plini de compasiune, au contactat proprietara. Papagalul imediat a fost luat din secţia de poliţie, aducînd o mare bucurie atît stăpînilor cît şi poliţiştilor. 

World of Nature — Pasărea pălăvrăgitoare/ Bird Talker (Video)
World of Nature — Pasărea pălăvrăgitoare/ Bird Talker (Video)

Într-un oraş tînăr, din industria nucleară japoneză, Sagamihara, care a fost recunoscut drept oraş doar cu cîţiva ani în urmă, de la o amatoare a papagalilor ondulaţi în vîrstă, a fugit un ”discipol”. Femeia s-a întristat şi a decis să ia măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai repetă şi dacă se va repeta, atunci consecinţele negative în urma evadării favoritului casnic să fie minime.

Cumpărînd un alt papagal în loc de cel fugar, femeia cu insistenţă a început să-l înveţe să vorbească. Eforturile japonezei au fost îndreptate pentru ca pasărea să-şi înveţe nu numai numele său propriu, dar de asemenea, adresa de domiciliu. După cum au arătat evenimentele ulterioare, cursul de instruire s-a dovedit a fi de succes, papagalul a meritat chiar şi un certificat.

Într-o frumoasă dimineaţă de duminică, băiatul ascultător Pico-San, a fugit. Obosit de o călătorie neplanificată, Pico-san a zburat într-un hotel local, s-a aşezat pe umărul unui locatar şi a început să demonstreze abilităţile sale în retorică. Papagalul nu se temea de oameni şi uşor venea în mîinile lor.

Clientul hotelul s-a dovedit a fi un japonez respectabil. D-lui, a anunţat poliţia despre oaspetele neinvitat şi a predat papagalul la o secţie de poliţie, unde fugarul nu a vrut să meargă şi Pico-San obijduit a păstrat tăcerea mult timp.

Însă pe rate alimentare de stat, fugarul arestat, nu a rezistat mult, spunînd poliţiştilor adresa ţinută în secret două zile. Poliţia a fost surprinsă, ascultînd pasărea care voioasă şi fără ezitare, rosteşte denumirea oraşului, judeţului, numărul străzii, casei şi al apartamentului.

Proprietara lui Pico-san, s-a bucurat nespus, aflînd despre această descoperire, iar despre incidentul neobişnuit a aflat toată ţara din interviul televizat.

 

 

Sursa: facepla.net